9 idejas, kā izmantot citronus mājas uzkopšanā

© pexels.com

Tīrīšanas eksperte Mērija Findlija dalās ar padomiem, kā mājās izmantot citronu "spēcīgās" īpašības, lai iztīrītu traipus, notīrītu un nopulētu virsmas, cīnītes ar kaitēkļiem u.c.

pexels.com

1. Gaisa atsvaidzinātājs

Lai mājās iegūtu patīkamu, svaigu aromātu, lieciet katlā citronus un ūdeni. Sautējiet tos apmēram stundu un jūsu mājās izplatīsies patīkams aromāts.

pexels.com

2. Cīņai ar skudrām

Citronu sula ir cilvēkiem un dzīvniekiem nekaitīgs kukaiņu aizbiedēšanas līdzeklis. Ja jūsu mājā mēdz iekļūt nevēlami viesi - skudras, izmantojiet citronu sulu. Atrodiet vietu pa kuru jūsu mājās ienāk skudras. Apsmidziniet šo vietu ar citronu sulu un novietojiet tur citrona mizu. Citrona aromāts atturēs skudras no ienākšanas jūsu mājā.

pexels.com

3. Pagatavojiet universālo tīrīšanas līdzekli

Sajauciet kopā 230 ml etiķa ar 115 ml citronu sulas un 115 ml degvīna, 8 pilieniem citronzāles ēteriskās eļļas un diviem - trim pilienem šķidro ziepju. Iepildiet šo šķidrumu spreja pudelē. Pēc tam šo līdzekli izmantojat virsmu tīrīšanai.

pexels.com

4. Logu un stikla tīrīšanas līdzeklis

Pagatavotjiet pavisam vienkāršu logu tīrīšanas līdzekli, kas "strādās" tikpat efektīvi, kā veikalos nopērkamie līdzekļi. Spreja pudelē ielejiet gāzēto ūdeni, pievienojat tam klāt tējkaroti citrona sulas.

pexels.com

5. Dezinfekcijas līdzeklis

Lai izvairītos no vīrusies un baktērijām, nepieciešams dezinficēt bieži izmantotas lietas un virsmas. Tīrīšanas eksperte norāda, izmantojiet citronu, lai ne tikai dezinficētu lietas, bet iegūtu arī patīkamu aromātu. Dezinfekcijas līdzekli iespējams pagatavot no ūdens un citronu sulas. Samērcējiet lupatiņu šajā šķidrumā un notīriet, piemēram, durvju rokturus, ledusskapja durvis, telefonu, televizora tālvadības pulti u.c.

pexels.com

6. Rūsas un apģērba tīrīšanas līdzeklis

Lai atbrīvotos no grūti iztīrāmiem traipiem uz apģērba un rūsas, nepieciešams pagatavot šo pavisam vienkāršo tīrīšanas līdzekli. Sajauciet kopā sāli ar citronu sulu (attiecībā 2:1). Jūs būsiet pagatavojis abrazīvu skrubi, kas palīdzēs atbrīvoties no rūsas, iztīrīt apģērbu, atsvaidzināt koka dēlīšus.

pexels.com

7. Flīžu šuvju tīrītājs

Flīžu šuves laika gaitā var palikt ļoti neglītas. Lai tās padarītu atkal sniegbaltas, izmantojiet citronus. Paberzējiet flīžu šuves ar citronu. Citronu sula palīdzēs noņemt traipus un atbrīvoties no pelējuma. Vēl viens veids, kā notīrīt flīžu šuves, ir pagatavot īpašu pastu. Sajauciet citronu sulu kopā ar cepamo sodu. Ņemiet zobu birsti un tīriet šuves.

pexels.com

8. Mēbeļu pulēšanas līdzeklis

Sajauciet kopā citronu sulu ar olīveļļu (attiecībā 1:2) un jūs būsiet ieguvis efektīvu, dabisku mēbeļu pulēšanas līdzekli. Ar šo līdzekli iespējams atjaunot koka mēbeles, paslēpt citu acīm nelielus skrāpējumus!

pexels.com

9. Balta apģērba tīrīšana

Ja uz jūsu baltā apģērba ir nokļuvusi tinte, tad nebēdājaties, traipu iespējams iztīrīt ar citroniem. Uz traipa uzklājiet citronu sulu. Tā absorbēs tinti. Ievietojiet netīro apģērbu veļasmašīnā, izmazgājiet to un traipam vajadzētu pazust.

Avots

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.