5 izplatītākās apģērbu kopšanas kļūdas

© pexels.com

Uzziniet, no kādām apģērbu kopšanas kļūdām vajadzētu izvairīties, lai tas ilgāk kalpotu!

pexels.com

1. Smaržu izsmidzināšana uz drēbēm

Eksperti iesaka, ja vēlaties ilgāk "saglabāt svaigus" savus iemīļotos apģērba gabalus, tad kategoriski ir aizliegts uz tiem izsmidzināt smaržas. Lai arī lielākoties smaržas neatstāj nevēlamus traipus uz auduma, tomēr tās var veicināt krāsu izbalēšanu!

pexels.com

2. Nepareiza gludināšana

Eksperti norāda, ka apģērbus, kuru sastāvā ir viskoze, obligāti nepieciešams gludināt no kreisās puses. Ja viskozes apģērbs tik gludināts no "pareizās" puses, tad audums var kļūt spīdīgs.

pexels.com

3. Nepareiza apģērba mazgāšana

Mazgājot drēbes, mēs tās sašķirojam pēc krāsām. Tomēr eksperti norāda, ka krāsa nav vienīgais noteicošais faktors. Svarīgi ir vadīties arī pēc auduma veida. Ja kopā tiks mazgāti biezi un plāni audumi, tad pirmie var sabojāt otros. Piemēram, ja kopā mazgāsiet tumšas krāsas džinsus ar mežģīņu kleitu.

pexels.com

4. Džinsu mazgāšana

Arī reta drēbju mazgāšana tiešā veidā ir vainojama pie to ātras nolietošanās. Bieži vien cilvēki ļoti reti mazgā džinsa audumus, jo uz tiem ir grūti pamanīt netīrumus. Tomēr regulāra to mazgāšana ne tikai veicinās to tīrību, bet arī auduma "atjaunošanos". Regulāri valkājot, piemēram, džinsa bikses tās izstaipās, savukārt izmazgājot tās saraujas un atgūst iepriekšējo formu. Ja regulāri mazgāsiest džinsa bikses, tad izvairīsieties no to izstaipīšanās.

unsplash.com

5. Apģērba mērcēšana

Mazgājot drēbes ar rokām, mēs bieži vien tās atstājam mērcēties ūdenī. Ja drēbes šādā pulvera ūdenī nostāvēs pārāk ilgi, tās var zaudēt gan savu krāsu, gan formu. Piemēram, mežģīņu audumu ieteicams mērcēt vien divas līdz trīs minūtes, zīda un vilnas apģērbu - ne ilgāk kā 30 minūtes. Tikmēr kokvilnas apģērbu drīkst mērcēt ne ilgāk kā stundu.

Avots