6 paradumi, kas var mums nodarīt vairāk ļauna nekā laba

© unsplash.com

Bieži vien ikdienā daram noteiktas lietas, jo pie tām esam pieraduši. Izrādās, ka daļa no mūsu ieradumiem, kuri šķiet pavisam nekaitīgi, nemaz tādi nav!

unsplash.com

1. Modinātāja troksnis

Bez modinātāja mēs, protams, ikdienā nevaram iztikt. Var šķist, ka tas nodara kaitējumu tikai mūsu miegam, jo mēs tiekam pamodināti, bet tas nav viss. Eksperti norāda, ka pēkšņs, skaļš trosknis var kaitēt sirdij. Modinātāja izdalītā skaņa var izraisīt assinspiediena paagustināšanos un stresu.

unsplash.com

2. Viens nagu kopšanas instruments visam

Lai manikīrs un pedikīrs izskatītos skaistāks un koptāks, mēs mēdzam atbrīvoties no kutikulām. Bet vai jūs zināt, kāpēc no tām nevajadzētu atbrīvoties? Kutikulas aizsargā naga sakni no infekcijām/baktērijām. Svarīgi ir, ja mājas apstākļos veicat manikīru/pedikīru, izmantot nagu griešanai un kutikulām atsevišķus instrumentus, lai samazinātu risku iegūt dažādas infekcijas.

unsplash.com

3. Saules apdegumi - ādas nolobīšanās

Skaists iedegums vienmēr ir patīkams, taču saules radītie apdegumi - nē. Ja jums ir sanācis iegūt saules apdegumus, tad var šķist vilinoši noplēst nost atmirušo ķermeņa ādu, kura ir sākusi lobīties. Tomēr tā nav gudra doma! Kāpēc? Brīdī, kad ir sācies ādas lobīšanās process, tā kļūst ļoti ievainojama. Labāk ir ļaut atmirušajam ādas slānim pašam laika gaitā nolobīties, nevis iejaukties tā procesā!

pexels.com

4. Katra diena augstpapēžu kurpēs

Augstpapēžu kurpes ir lieliskas, tās ne tikai liek justies garākām, bet arī graciozākām un sievišķīgākām. Lai cik skaisti un labi mēs justos šajos apavos, eksperti iesaka izvairīties no pārlieku biežas augstpapēžu kurpju valkāšanas. Ja katru dienu valkāsiet šādus apavus, tad laika gaitā varat piedzīvot potītes traumas, sāpes ceļgalos, pēdu un pirkstu deformāciju, muguras sāpes.

pexels.com

5. Pārlieku ātra ēšana

Ikdienas steidzīgajā ritmā reizēm mums nav laika mierīgi paēst. Tāpēc ātri cenšamies kaut ko apēst un turpināt darbus. Izrādās, ka steidzīga ēšana nepavisam nav laba mūsu veselībai. Ēdot ātri, pastāv risks, ka mēs pārēdīsimies. Izrādās, ka ātra ēšana var tiešā veidā atspoguļoties mūsu izskatā, mēs varam piedzīvot aptaukošanos, var arī paaugstināties asinsspiediens, cukura līmenis asinīs.

pexels.com

6. Atbrīvošanās no deguna matiņiem

Vai jūs ticat, ka visam dzīvē ir sava nozīme? Arī kaitinošajiem deguna matiņiem? Izrādās, ka tā ir. Degunā esošie matiņi pasargā mūsu plaušas no putekļiem. Ja vien jums nav pārāk gari deguna matiņi, kuri nav estētiski glīti, tad atbrīvošanās no tiem nesniegs nekādu labumu. Izrādās, ka to izraušana var pat izraisīt kairinājumu un nepatīkamas infekcijas, kas var rezultēties niezošās sajūtās un sāpēs.


Avots