5 mājas uzkopšanas paradumi, kas var apdraudēt veselību

© unsplash.com

Veselības eksperte, "Bio Recovery" vadītāja Gabija Mārtina nosauc piecus ikdienas paradumus, kurus nepieciešams ar steigu izskaust no savas ikdienas, lai neiedzīvotos nopietnās veselības problēmās!

pexels.com

1. Reta trauku švammes nomaiņa

Veselības eksperte atzīst, ka viena no toksiskākajām lietām mājās var būt trauku švamme, ja tā tiek ļoti reti mainīta. Izrādās, ka šādā trauku švammē var atrasties ļoti daudz baktēriju, pat daudz vairāk nekā citos priekšmetos mājās. Gabija Mārtina iesaka trauku švammi mainīt vismaz reizi nedēļā, lai izvairītos no baktērijām, kas var veicināt dažādas veselības problēmas.

pexels.com

2. Netīro trauku atstāšana izlietnē

Daudzi cilvēki mēdz traukus mērcēt ūdenī, jo tā iespējams tos vieglāk nomazgāt. Tomēr ekperte izceļ, ka tas ir ļoti maldīgs priekšstats par to tīrību. Traukus, iespējams, varēs vieglāk nomazgāt, taču šādā ūdenī, kur tiek mērcēti netīrie trauki, ļoti ātri vairojas baktērijas. Svarīgi tos izlietnē ir neatstāt uz nakti, pietiks vien ar 15 minūtēm, lai tos varētu vieglāk nomazgāt. Ja trauki tiks pārāk ilgi mērcēti, tā būs izcila vieta baktērijām.

pexels.com

3. Netīra tālvadības pults

Bieži vien tīrot māju, mēs aizmirstām, ka nepieciešams notīrīt arī televizora tālvadības pulti. Tā kā pults tiek lietota regulāri, ir svarīgi to notīrīt ik reiz, kad tas iespējams. Jo pulti ne vienmēr aizskaram ar tīrām rokām, tādējādi tā ir ideāla vieta, kur dažādās vietās, spraudziņās vairoties baktērijām.

pexels.com

4. Viens dvielis visam

Eksperti izceļ, ka viena un tā paša dvieļa izmantošana dažādiem darbiem vietām var būt kaitīga. Svarīgi ir virtuves dvieli glabāt virtuvē, nevis, piemēram, ņemt līdzi uz vannas istabu un tur kaut ko noslaucīt. Katrai darbībai nepieciešams atsevišķs dvielis, virtuves traukiem viens, bet virsmu slaucīšanai cits. Tādējādi izvairīsieties no nevēlamām baktērijām, kuras var veicināt veselības problēmas. Izmantojot vienu un to pašu dvieli dažādiem darbiem, mājās var izplatīties, piemēram, zarnu nūjiņu baktērijas.

pexels.com

5. Pārlieka tīrīšanas līdzekļu izmantošana

Mājas tīrīšana ir laba lieta, jo tādējādi ne tikai notīram putekļus, bet arī atbrīvojamies no dažādiem mikrobiem un baktērijām. Tomēr veselības eksperte uzsver, ka pārmērīga tīrīšanas līdzekļu izmantošana nav laba. Kāpēc? Jo tādējādi uz jūsu virsmām var palikt tīrīšanas līdzekļu "atliekas", kas var būt kaitīgas veselībai. Atsevišķi tīrīšanas līdzekļi satur īpaši ķīmiskas vielas, kas var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, ja tiek, piemēram, pārmērīgi izmantotas. Kas par daudz, tas par skādi, tāpēc tīrot māju, izmantojat tīrīšanas līdzekļus normas robežās.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.