5 lietas, ko nevajadzētu darīt pēc plkst. 18.00, ja vēlaties zaudēt svaru

© pexels.com

Ja vēlaties zaudēt lieko svaru, nepieciešams ne tikai samazināt uzņemto kaloriju daudzumu un sportot, bet arī mainīt savus ikdienas paradumus. Eksperti izceļ piecas lietas, ko nevajadzētu darīt pēc pulkstens 18:00, ja vēlaties atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

pexels.com

1. Dzert kofeīna saturošus dzērienus

Eksperti izceļ, ka vakarā, pēc plkst. 18:00, nevajadzētu lietot kofeīna saturošus dzērienus, piemēram, kafiju. Kāpēc? Jo tase kafijas liks jums palikt nomodā vēl vismaz nākamās sešas stundas. Lai veiksmīgi zaudētu svaru, ļoti svarīgs ir kvalitatīvs. Ja vēlu vakarā dzersiet kafiju, tā atstās iespaidu uz miega ilgumu un kvalitāti.

pexels.com

2. Ēst augļus

Augļi, protams, ir veselīga uztura sastāvdaļa. Tomēr ajūrvēda vēsta, ka augļu ēšana pēc saulrieta var palēlināt gremošanas procesus. To var sasaistīt arī ar to, ka dienas beigās mūsu vielmaiņa palēlinās. Kā arī ēdot vakarā augļus, tajos esošais cukurs var sniegt enerģiju, tādējādi pēcāk būs grūtāk iemigt.

pexels.com

3. Smagas vakariņas

Ieteicams vakaros ieturēt vieglas maltītes. Vajadzētu izvairīties no tā, ka dienas laikā apēdat maz, bet vakariņās to visu cenšaties kompensēt un notiesājat smagu, kalorijām bagātu ēdienu. Ieteicams dienas laikā ēst kārtīgas pusdienas, bet vakarā pieturēties pie vieglas maltītes. Šādi būs vieglāk zaudēt lieko svaru.

pexels.com

4. Rafinētie ogļhidrāti

Tā kā dienas beigās mūsu vielmaiņa palēlinās, nav ieteicams vakaros aizrauties ar rafinētajiem ogļhidrātiem. Organismam tos būs grūti sagremot, kā arī paaugstinoties cukura līmenim asinīs, var tikt traucēts miegs.

pexels.com

5. Uzkodas un našķi

Pēc plksts. 18:00 ieteicams atturēties no dažādiem našķiem, uzkodām. Kāpēc? Jo tā tikai uzņemsiet liekas kalorijas. Tā kā vielmaiņa vakarā palēlinās, tad no uzkodām tiešām vajadzētu izvairīties. Ja regulāri vakaros, piemēram, pie televizora ēdat dažādas uzkodas, tās var veicināt svara pieaugumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.