7 tipiskākās kļūdas, kuras tiek pieļautas, veicot zobu balināšanu mājās

© pexels.com

Ne visi cilvēki var lepoties ar mirdzoši baltiem zobiem. Tomēr teju ikkatrs tādus vēlas. Tāpēc bieži vien cilvēki ar dažādām metodēm cenšas paši mājās padarīt zobus baltākus. Zobārsti nosauc septiņas populārākās kļūdas, no kurām vajadzētu izvairīties, ja vēlaties iegūt žilbinošu smaidu!

pexels.com

1. Ilgstoša balinošo zobu pastu lietošana

Zobu higiēniste Dženifera Berga atzīst, ka balinošās zobu pastas var palīdzēt iegūt baltākus zobus. Tomēr svarīgi ir neaizrauties ar to lietošanu un nelietot tās ilgstoši. "Šāda veida zobu pastas, tostarp kokogļu zobu pastas, parasti satur abrazīvas vielas, lai radītu "pulētu" efektu." Zobu higiēniste min, ka ilgstoša šādu zobu pastu lietošana, var sabojāt zobu emalju un izraisīt smaganu recesiju. Higiēniste iesaka ikdienā lietot daudzfunkcionālās zobu pastas, kuras satur fluoru.

pexels.com

2. Izvairīšanās no konsultācijas ar speciālistu

Pirms sākt mājās balināt zobus, higiēniste iesaka obligāti konsultēties ar zobārstu. Zobārsts sniegs padomus, kā labāk rīkoties, lai nebojātu zobus. "Ja pirms balināšanas nekonsultējaties ar zobārstu, tas var radīt ilgtermiņa sekas." Higiēniste izceļ, ka tiem cilvēkiem, kuriem ir zobu kroņi vai plombas (tieši zobu krāsā), nevajadzētu aizrauties ar zobu balināšanu, jo tie nekļūs baltāki.

pexels.com

3. Zobu balināšanas plāksnītes

Zobu balinošās plāksnītes ir pavisam vienkāršs un lēts veids, kā iegūt gaišāku smaidu. Tomēr līdzīgi kā balinošā zobu pasta, arī ilgstoša plāksnīšu lietošana nenāk par labu zobiem. Zobu higiēniste min, ka ilgstoša balinošo plāksnīšu lietošana var kaitēt smaganām, padarīt jutīgus zobus.

unsplash.com

4. Kapes zobu balināšanai

Mūsdienās ir iespējams iegādāties arī dažāda veida kapes, kuras ir paredzētas zobu balināšanai. Zobu higiēniste iesaka neiegādāties veikalos vai aptiekās nopērkamās kapes. Šādas kapes vislabāk iegādāties ir pie zobārsta, kur tās tiks speciāli radītas jūsu sakodienam, zobiem. Veikalos pieejamās kapes ir viena standarta izmēra, kas jums var nederēt. Tādējādi attīstīties zobu bojājumi un smaganu kairinājums.

pexels.com

5. Neregulāra zobu tīrīšana

Lai iegūtu žilbinošu smaidu, nepieciešams regulāri, divreiz dienā, tīrīt zobus un izmantot zobu diegu. Ja zobi netiks tīrīti, uz tiem būs ēdiena un dzērienu paliekas, kas būtiski ietekmēs balināšanas procesu. Var rasties "traipi" uz zobiem pēc to balināšanas.

pexels.com

6. Skābi augļi zobu balināšanai

Zobārsts Maikls Gulcions min, ka pastāv mīts, ka ar skābiem citrusaugļiem var balināt zobus. "Šī ir ļoti, ļoti slikta ideja". Zobārsts skaidro, ka skābiem augļiem ir zems pH līmenis, kas nozīmē to, ka tie ļoti efektīvi bojā zobu emalju. Tādējādi var rasties zobu jutīgums un smaganu recesija.

pexels.com

7. Zobu balināšana - vienreizējs pasākums

Ja vēlaties mirdzoši baltu smaidu, pie tā ir jāstrādā. Nepietiks vien ar to, ka reiz ir veikta šāda procedūra. To nepieciešams veikt regulāri. Zobu balināšanas procesu īpaši nepieciešams atkārtot cilvēkiem, kuri regulāri lieto, piemēram, kafiju, sarkanīvu, tēju vai smēķē. Šie produkti baltos zobus var padarīt iedzeltenus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.



Svarīgākais