4 viegli veidi, kā atbrīvoties no "riepiņas" uz vēdera

© unsplash.com

Vēdera taukus var iedalīt divos veidos - zemādas tauki un viscerālie tauki. Viscerālie tauki ir tauku audi, kas ieskauj orgānus. Šādi tauki, kas ieskauj mūsu orgānus, ilgākā laika periodā var radīt dažādas veselības problēmas, piemēram, palielināt sirds slimību, diabēta, insulta risku. Dietalogi izceļ četrus pavisam vienkāršus trikus, kā atbrīvoties no viscerālajiem taukiem un iegūt plakanu vēderu.

pexels.com

1. Olbaltumvielas

Lai zaudētu liekos taukus uz vēdera, ieteicams ikdienā pastiprināti uzņemt olbaltumvielas. Olbaltumvielas ir ļoti vērtīga uzturviela. Tās palīdz veidot muskuļa masu un samazināt tauku daudzumu, īpaši vidukļa zonā. Kā arī olbaltumvielas palīdz ilgāk just sāta sajūtu. Būtiski ir arī tas, ka uzņemot pietiekami daudz olbaltumvielas, jutīsieties enerģiski visas dienas garumā, kas lieti noderēs, ja nodarbosieties ar fiziskām aktivitātēm.

pexels.com

2. Alkoholam - nē!

Vīna glazē pēc saspirngtas darba dienas daudziem ir kā relaksācija. Tomēr dietalogi iesaka izvairīties no alkohola lietošanas. Šādi dzērieni palielina risku iegūt liekos taukus uz vēdera. Arī neliels alkohola patēriņš ir saistīts ar palielinātu viscerālo tauku daudzumu. Uztura speciālisti iesaka alkohola vietā izvēlēties dabīgas, svaigi spiestas augļu sulas.

pexels.com

3. Ūdens

Ūdens ir ļoti svarīgs mūsu organismam un labsajūtai. Ja dienas laikā ķermenis nesaņem pietiekami daudz ūdens, tas var dehidrēties. Ūdens ir arī lielisks produkts ar kuru aizstāt saldinātos dzērienus. Saldinātajos dzērienos esošais cukura daudzums veicina svara pieagumu. Ūdens nesatur ne lieku kaloriju, ne cukura, tāpēc tas ir ideāls dzēriens, lai zaudētu lieko svaru.

pexels.com

4. Miegs

Arī labs, pietiekami ilgs miegs ir svarīgs brīdī, kad vēlaties zaudēt lieko svaru. Svarīgi ir katru nakti gulēt vismaz septiņas līdz astoņas stundas. Ja ilgstoši un regulāri gulēsiet nepietiekami ilgi, pastāv lielāka iespēja, ka iegūsiet lieko ķermeņa svaru un palielināsies lieko tauku daudzums uz vēdera.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais