Pieci neparasti ķermeņa signāli, kas liecina, ka pieņemies svarā

© pexels.com

Ja svars pieaug lēnām un vienmērīgi, jūs varat to arī uzreiz nepamanīt. Izlasiet un uzziniet, kuri pieci signāli liecina, ka pieņematies svarā!

unsplash.com

1. Nogurums

Ja darot ikdienas "mazos" darbus, piemēram, iepērkoties vai gatavojot ēst, izjūtat spēcīgu nogurumu, iespējams, tas ir saistīts ar svara pieaugumu. Tas lēnām, bet pakāpeniski pieaug. Pastāvīgs nogurums var būt viens no priekšvēstnešiem tam, ka nepieciešams viest izmaiņas ikdienā, piekopt veselīgu dzīvesveidu - sabalansētas maltītes, fiziskas aktivitātes.

unsplash.com

2. Sāpoša mugura un ceļi

Ja pēkšņi izjūtat muguras vai locītavu sāpes, tad viens no sāpju iemesliem varētu būt liekais svars jeb pēkšņs tā pieaugums. Šādi ķermenis brīdina, ka viņam ir grūti un nepieciešams ieviest pārmaiņas dzīvesveidā. Liels liekais ķermeņa svars rada spiedienu uz locītavām, tādējādi rodas sāpes.

pexels.com

3. Krākšana un miega traucējumi

Ja iepriekš nekad regulāri neesat naktīs krācis, bet tagad partneris sūdzas par miega traucēšanu, iespējams, nemaz nemanot esat pieņēmies svarā. Liekais svars var radīt negatīvu ietekmi arī uz miega kvalitāti.

pexels.com

4. Sāpošas pēdas

Ja dienas beigās izjūtas lielas sāpes pēdās, kaut arī visu dienu neesat pavadījis uz kājām, tas var liecināt, ka jums ir liekais svars. Pēdas nes visu mūsu ķermeni, jo lielāks svars, jo lielāka slodze kājām. Liekais svars var veicināt arī pēdu pietūkumu. Šādu pēdu pietūkumu izraisa šķidruma uzkrāšanās audos.

pexels.com

5. Liela ēstgriba

Nepārvarama tieksme pēc dažādiem desertiem, saldumiem un ievērojami palielināta ēstgriba, var būt viens no svara pieauguma simptomiem. Domas par to, ka jums ir pārmērīgi liels ķermeņa svars, var izraisīt arī stresu un depresiju. Līdz ar to var palielināties apetīte. Stresa izraisīta ēšana ir bieža parādība. Brīdī, kad izjūtat stresu, virsnieru dziedzeri izstrādā kortizolu, hormonu, kas palielina apetīti.

Avots