5 lietas vanna sistabā, kuras var nelabvēlīgi ietekmēt veselību

© pexels.com

Vannas istabā atrodas ļoti daudz un dažādi skaistumkopšanas, higiēnas produkti, kurus lietojam ik dienu. Eksperti izceļ piecus produktus, kurus būtu nepieciešams regulāri nomainīt, lai izvairītos no baktērijām un dažādām infekcijām.

pexels.com

1. Zobu birste

Eksperti izceļ, ka zobu birsti obligāti nepieciešams mainīt ik pēc trim mēnešiem. Pētījumi liecina, jo ilgāk lietojat vienu zobu birsti, jo mazāk efektīva tā kļūst. Ja zobu birste tiek lietota ilgāk par trim mēnešiem, tā vairs tik efektīvi nenoņem aplikumu un var rasties smaganu problēmas.

Viens no svarīgākajiem noteikumiem, lai zobu birstē nerastos baktērijas, ir to nedalīt ar nevienu citu personu. Ja zobu birsti dalāt ar citiem cilvēkiem, pastāv risks iegūt dažādas nevēlamas infekcijas, piemēram, B un C hepatītu, Covid-19.

f64.lv, Vladislavs Proškins

2. Ķemme

Speciālisti iesaka ne tikai regulāri mainīt zobu birsti, bet arī matu ķemmi. Ja ķemme ir zaudējusi savu sākotnējo izskatu, ir bojāta, to obligāti nepieciešams nomainīt.

Svarīgi ir arī reizi nedēļā ķemmi mazgāt karstā ziepjūdenī, lai atbrīvotos no visiem netīrumiem, kas tajā ir sakrājušies. Ja ķemme netiek regulāri tīrīta, tajā sakrājās ne tikai netīrumi, bet arī baktērijas, mikrobi. Kā rezultātā varat iegūt blaugznas, vai galvas ādas sēnīti.

pexels.com

3. Skuvekļi

Ja ikdienā lietojat skuvekli, tad to obligāti nepieciešams nomainīt ik pēc divām, trim lietošanas reizēm. Ja tas netiek darīts pietiekami bieži, var rasties dažādi izsitumi, kas var arī iekaist un radīt nevajadzīgas problēmas.

Ja ilgstoši lietojat vienu un to pašu skuvekli, tas vairs nebūs tik ass, tā asmeņi būs nodiluši, aizsprostojušies ar atmirušo ādu un matiņiem, tādējādi var rasties ādas kairinājums, varat sagriezt sevi.

pexels.com

4. Dušas sūklis

Dušas sūklis nenoliedzami palīdz atrīvoties no visiem netīrumiem, kas uzkrājušies dienas laikā. Tieši tāpēc ir svarīgi regulāri mainīt dušas sūkli, jo tajā uzkrājas baktērijas, netīrumi. Izrādās, ka pat pēc vienas lietošanas reizes, mitrā sūklī var savairoties vairāk nekā viens miljards baktēriju. Šīs baktērijas laika gaitā var atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz pašsajūtu.

pexels.com

5. Medikamenti un skaistumkopšanas produkti

Daudzi cilvēki vannas istabā mēdz turēt ne tikai skaistumkopšanas produktus, bet arī medikamentus. Pats svarīgākais nosacījums, lai nekaitētu veselībai, ir tāds, ka nepieciešams rūpīgi sekot šo produktu derīguma termiņiem. Ne zāles, ne dažādus skaistumkopšanas produktus nevajag lietot pēc derīguma termiņa beigām.

Ja lietosiet šos produktus pēc derīguma termiņa beigām, var rasties ne tikai dažādas nepatīkamas sajūtas, bet arī nopietnas veselības problēmas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais