5 populāras kļūdas, kas neļauj zaudēt svaru

© pexels.com

Šīs piecas kļūdas mēdz bieži pieļaut cilvēki, kuri vēlas atbrīvoties no liekā svara.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com

1. Porciju izmērs

Pastāv maldīgs uzskats, ka, ja pārtika ir veselīga, to var patērēt neierobežotā daudzumā. Tas nav pareizi, jo, piemēram, veselīgo pilngraudu produktu vai saldo augļu patērēšana var negatīvi ietekmēt svara zaudēšanas procesu.

Ko darīt?

Iegādājieties virtuves svarus un pirms ēdienu gatavošanas, produktus nosveriet. Der atcerēties, ka uz produktu etiķetēm norādītais kaloriju daudzums ir uz 100 gramiem neapstrādāta produkta, kas gatavošanas laikā var mainīties.

pexels.com

2. Mērcēs esošo kaoriju ignorēšana

Mērces, ko pērkam lielveikalos, ir treknas un kalorijām bagātas. Piemēram, dažas no tām satu līdz pat 30 gramiem tauku un aptuveni 300 kalorijām uz 100 gramiem produkta. Ja ēdienam pievienosi šādu mērci, uzņemsi lauvas tiesu piesātināto tauku.

Ko darīt?

Veselīga alternatīva ir dabiskās garšvielas. Kečupa vietā var izmantot tomātu pastu, bet majonēzes vietā - pagatavo bezpiedevu jogurtu ar sinepju mērci.

pexels.com

3. Produkti ar samazinātu tauku saturu

Piena un skābpiena produkti ar zemu tauku saturu neveicina svara zudumu. Gluži pretēji - tie liek patērēt vairāk kaloriju. Pārtika ar zemu tauku saturu nesniedz sāta sajūtu, un tās sastāvā esošie vitamīni un mikroelementi organismā uzsūcas ar grūtībām.

Ko darīt?

Iegādājies piena produktus ar normālu tauku saturu. Pievērs uzmanību olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu saturam. Dažos pārtikas produktos ar zemu tauku saturu ir daudz cukura.

pexels.com

4. Vēlme pēc ceptiem ēdieniem

Cepšanai nepieciešamās augu eļļas dažkārt palielina ēdiena kaloriju saturu.

Ko darīt?

Praktizē alternatīvas ēdienu pagatavošanas metodes - cep cepeškrāsnī vai izmanto tvaicēšanas katlus.

pexels.com

5. "Labo" saldumu patērēšana

Izplatīts padoms ir aizstāt saldumus un konditorejas izstrādājumus ar veselīgām uzkodām, piemēram, riekstiem un žāvētiem augļiem. Protams, tajos ir vairāk noderīgo savienojumu, taču arī daudz kaloriju.

Ko darīt?

Neaizraujies ar žāvētiem augļiem un riekstiem. Pirms uzkod, pārliecinies par porciju lielumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.