7 lietas, kas veicina sejas ādas novecošanos

© unsplash.com

Šīs septiņas lietas negatīvi ietekmē jūsu sejas ādu un liek izskatīties vecākai par saviem gadiem.

unsplash.com

1. Saule

Uzturēšanās tiešos saules staros, neizmantojot aizsargrkrēmu, ir viens no galvenajiem sejas ādas novecošanās cēloņiem. Spožie saules stari var izraisīt gan grumbiņu parādīšanos, gan sejas plankumus. Lai izvairītos no priekšlaicīgas novecošanās, dodoties ārpus mājas nepieciešams uz sejas uzklāt saules aizsargkrēmu vismaz ar SPF 30 aizsardzību.

unsplash.com

2. Smēķēšana

Smēķēšana negatīvi ietekmē ne tikai jūs veselību, bet arī izskatu. Regulāra smēķēšana var radīt priekšlaicīgu ādas novecošanos, grumbiņu parādīšanos. Cigaretēs esošās ķīmiskās vielas samazina kolagēna un elastīna daudzumu ādā, tādējādi tā vairs nav tik tvirta.

unsplash.com

3. Dehidrācija

Ūdens dzeršana ne tikai ir svarīga mūsu muskuļiem, locītavām un orgāniem, bet arī ādai. Dienas laikā, nelietojot pietiekami daudz ūdens, palielinās risks iegūt dažādas ādas problēmas, piemēram, ekszēmu, psoriāzi un seborejas dermatītu. Kā arī organisma dehidrācija padara grumbiņas redzamākas.

unsplash.com

4. Mīmikas

Dažādas sejas mīmikas var ilgstošā laika periodā atstāt nevēlamas līnijas uz ādas. Ja ikdienā mēdzat bieži rādīt konkrētas sejas izteiksmes, piemēram, saraukt pieri, laika gaitā tieši šajā zonā jums var parādīties smalkas mīmikas līnijas. Bieži vien šādas noturīgas smalkās līnijas veidojas acu zonā, ja ikdienā atrodoties tiešos saules staros nelietojat saulesbrilles.

unsplash.com

5. Alkohols

Alkhols nav labs ne veselībai, ne ādai, ne izskatam. Alkohola lietošana dehidrē ādu, tādējādi tā tiek bojāta. Bieža alkohola lietošana var veicināt sliktu ādas stāvokli un priekšlaicīgu novecošanos, kas liks izskatīties vecākai par saviem gadiem.

unsplash.com

6. Mazkustīgs dzīvesveids

Fiziskās aktivitātes ir labas ne tikai ķermenim un prātam, bet arī jūsu ādai. Mazkustīgs dzīvesveids ietekmē jūsu izskatu, gan ķermeņa aprises, gan sejas ādu. Fizsikās aktivitātes palīdz uzlabot asinsriti un stiprināt imūnsistēmu, kas lieti noderēs, ja vēlaties izskatīties jaunāka.

unsplash.com

7. Pareiza ādas kopšana

Pareiza sejas ādas kopšana ir ļoti svarīga, lai nepieļautu priekšlaicīgu novecošanos. Svarīgi ir sejas ādu maigi attīrīt divas reizes dienā. Pēc sejas notīrīšanas ir nepieciešams uzklāt mitrinošu krēmu. Šādi krēmi aiztur ūdeni ādā, tādējādi piešķirot jauneklīgāku izskatu. Savukārt bieža skrubju lietošana var kairināt ādu un tas nav labi!

Avots

Svarīgākais