7 populāri mīti par veselību, kuriem tic vairums cilvēku

© pexels.com

Nereti noticam dažādām absurdām lietām. Bieži vien tas ir saisīts ar veselību. Eksperti ir apkopojuši septiņus populārākos mītus, kuri ir saistīti ar veselību, bet nav patiesi!

unsplash.com

1. 8 glāzes ūdens dienā

Nav nepieciešams dienā pieturēties pie konkrēta skaita, cik daudz ūdens ir jāizdzer. Cilvēki, kuri izjūtot slāpes izdzer glāzi ūdens, saglabā labu veselību pat, ja nepieturās pie 8 glāžu principa. Dienas laikā tiek uzņemti vairāki produkti, ēdieni, kas satur ūdeni, piemēram, augļi, dārzeņi, tāpēc nav obligāti jāskaita izdzertās glāzes. Kā arī dienas laikā izdzertā tēja, kafija un sula palīdz ķermenim uzņemt nepieciešamo šķidrumu. Būtiskākais ir ik pa laikam padzerties!

unsplash.com

2. Olas kaitē sirds veselībai

Viena vai divas olas veseliem cilvēkiem nekādi nevar kaitēt. Apēdot divas olas dienā nepalielināsies sirds slimību risks. Protams, olu dzeltenumi satur holesterīnu, taču veseliem cilvēkiem šāds niecīgs holesterīna daudzums nekaitē. Olas ir lielisks omega-3 taukskābju avots, tāpēc tās ir ieteicams ēst.

unsplash.com

3. Ja jums ir auksts, jūs noteikti saslimsiet

Ne vienmēr, atrodoties ilgstoši aukstā gaisā, jūs saslimsiet. Izrādās, ka uzturoties svaigā gaisā, kad temometrs rāda mīnusus, imūnsistēma var kļūt pat spēcīgāka. Tika veikts pētījums, kurā piedalījās vairāki vīrieši. Viņa svaigā gaisā atradās pāris studas. Lielākajai daļai, pēc ārā pavadītā laika, imunitāte kļuva spēcīgāka. Daudz vieglāk ir sasirgt atrodoties iekštelpās, kuras nav pietiekami labi vēdinātas.

unsplash.com

4. Uztura bagātinātājus var lietot ikvienā situācijā

Tiek uzsvērts, ka vitamīni var ļoti labi kompensēt uzturvielas, kuras neuzņemat ar pārtiku. Daļa pētnieku nepiekrīt šim apgalvojumam. Viņi izceļ, ja ārsts ir nozīmējis lietot uztura bagātinātājus, tad tas ir jādara. Savukārt, ja šādu vitamīnu lietošanu nav ieteicis ārsts, to nevajadzētu darīt. Labākais veids, kā uzņemt trūkstošās uzturvielas, ir baudīt ēdienus, kas tās satur. Ar dažādām uzturvielām bagāti ir rieksti, augļi, dārzeņi, graudaugi, eļļas.

unsplash.com

5. Brokastu ēšana var palīdzēt zaudēt svaru

Dažiem cilvēkiem tik tiešām brokastis palīdz zaudēt svaru. Brokastis novērš bada sajūtu, kā arī palīdz samazināt neapdomīgu pārēšanos dienas laikā. Tomēr arī izlaižot šādu ēdienreizi uzreiz nepieņemsieties svarā. Katrs cilvēks ir atšķirīgs, kas vienam var strādāt, citam nē. Svarīgi, lai nepieņemtos svarā, ir pievērst uzmanību sabalansētam uzturam, nevis tam vai ēdat brokasti, vai nē.

unsplash.com

6. Cukurs padara bērnus hiperaktīvus

Cukurs, protams, nav veselīgs. Bieži vien tiek pausts, ka saldumu ēšana var negatīvi ietekmēt bērnu, viņi var kļūt hiperaktīvi. Izrādās, ka tā nav. Cukurs neveicina bērna uzvedības maiņu. Bērni pēc saldumu ēšanas nekļūs nepaklausīgāki!

unsplash.com

7. Publiskajās tualetēs var iegūt infekciju slimības

Daudzkārt ir uzsvērts, ka publiskajās tualetēs nevajadzētu sēdēt uz poda, ja nav uzklāts tualetes papīrs. Tā varot iegūt dažādas infekcijas. Tomēr nekas slikts nenotiks, ja apsēdīsieties uz poda, neuzklājot tualetes papīru. Visbiežāk tualetes pods ir visai tīrs, netīrāki ir tieši durvju rokturi, pašas durvis un grīdas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.