Vairākus pārtikas produktus, kurus bieži mēdzam likt ledusskapī, patiesībā tur nevajadzētu ievietot to garšas un savas veselības dēļ.
Ledusskapī maize ātrāk kļūst sausa, tāpēc to vislabāk uzglabāt sausā vietā, piemēram, speciālā maizes kastē.
Meloni veselu nevajadzētu likt ledusskapī. Ja tā ir griezta, tad neappēsto daļu vai gabalus nepieciešams ietīt pārtikas plēvē un tikai tad likt ledusskapī.
Banāni aug tropiskā vidē un to audiem nav dabīgas aizsardzības pret aukstumu. Ja tie ir vēl zaļi, ledusskapī tie nenogatavosies. Gluži pretēji - tie paliks mīksti un melni, jo to fermenti sadala barības vielas.
Grāmatas "On Food and Cooking" autors Harolds Makdžī skaidro, ka leduskapī tiek bojāta tomāta iekšējā membrāna, ietekmējot tā garšu un tekstūru. Ledusskapī tomāti zaudē garšu.
Lielbritānijas Pārtikas standartu aģentūra brīdinājusi, ka kartupeļus nekādā gadījumā nedrīkst uzglabāt ledusskapī, jo tajos esošā ciete tiek pārvērsta cukurā. Cepot kartupeļus, šie cukuri apvienojas ar aminoskābi asparagīnu un veido ķīmisko akrilamīdu, kas tiek uzskatīts par kaitīgu.
Dāži cilvēki mēdz uzglabāt kafiju ledusskapī, taču jāatceras, ka kafijas pupiņas vai malta kafija uzsūc citu ēdienu smaržu un tas bojā kafijas garšu. Taču šo kafijas īpašību var izmantot, ja ledusskapis ir sasmacis- ievieto tajā atvērtu trauku ar kafiju un tā uzsūks nepatīkamo smaku.
Ledusskapī medum pilnībā mainās sastāvs. Tas kristalizējas un maina tekstūru.
Sīpoliem ir spēcīgs aromāts, kas var iesūkties citos produktos. Vislabāk tos uzglabāt vēsā un tumšā vietā, lai tie nedzītu asnus.
Arī ķiplokam piemīt spēcīgs aromāts. Līdzīgi kā ar sīpoliem, arī šis garšaugs jāuzglabā tumšā un vēsā vietā, taču noteikti ne ledusskapī.
Ievietojot pusi no avokado ledusskapī, ar cerību, ka tas nogatavosies, ir velts gājiens. Tiek uzskatīts, ka aukstums tieši kavē nogatavošanās procesu. "Good Housekeeping" iesaka tos nogatavināt "atvērtos brūnos maisiņos".
Protams, ja kūkas sastāvā ir krēmi, tad tā noteikti ir jāievieto ledusskapī. Citādi labāk to uzglabāt istabas temperatūrā hermētiski noslēgtā traukā. Iemesls? Vienkārši tādejādi tā garšos daudz labāk.
Avots: The Mirror