7 efektīvi triki, kā atbrīvoties no grūti iztīrāmiem traipiem

© pexels.com

Dažāda veida traipi mājās var būt visai kaitinoši. Bieži vien tā var būt visai grūta cīņa, lai atbrīvotos no traipiem uz dažādām virsmām. LifeHacks ir apkopojis septiņus dažādu traipu veidus un kā no tiem efektīvi atbrīvoties, neieguldot lielas pūles un līdzekļus.

pexels.com

1. Sveču vaska traipi

Gada vēsākajos un drūmākajos gadalaikos, lai radītu mājīgu atmosfēru, tiek dedzinātas sveces. Nereti izvēloties pārāk mazu svečturi, sveces vasks var nokļūt uz galdauta, galda vai citām vietām. Lai ātri un efektīvi atbrīvotos no sveču vaska uz mēbelēm, audumiem ir nepieciešams ledus gabaliņš. Brīdi, kad vasks sasalst, tas kļūst ciets un to ir pavisam viegli noņemt. Tāpēc ledus ir lielisks līdzeklis, lai atbrīvotos no sveču vaska.

pexels.com

2. Smaka mikroviļņu krāsnī

Bieži sildot ēdienu mikroviļņu krāsnī, tā var "pievilkties" ar dažādiem aromātiem, kas laika gaitā var kļūt visai nepatīkami. Veikalos ir iespējams iegādāties dažādus tīrīšanas līdzekļus. Tomēr šādā situācijā, kad vēlaties atbrīvoties no smakas mikroviļņu krāsnī, varat iztikt bez papildus ķīmijas iegādas. Lielisks palīgs, lai atbrīvotos no smakas, ir ūdens un etiķis. Ielejiet bļodā aptuveni divas tases ar ūdeni un tam klāt pievienojiet 2 ēdamkarotes etiķa. Bļodu ievietojiet mikroviļņu krāsnī un ieslēdziet to uz piecām minūtēm. Šāda metode ne tikai palīdzēs atbrīvoties no nevēlamās smakas, bet arī būs lielisks veids, kā atvieglot mirkroviļņu krāsns tīrīšanu. Etiķa tvaiki palīdzēs pēcāk vieglāk notīrīt netīrumus, kas atrodas krāsns iekšpusē pēc ēdienu sildīšanas.

pexels.com

3. Taukaini traipi uz paklāja

Taukaini traipi uz audumiem, paklāja ir ļoti nepatīkami un acīs "krītošii". Lai izvairītos no liekiem ciemiņu acu skatieniem uz paklājā esošajiem pleķiem, izmantojiet kukurūzas cieti. Šī ciete būs lielisks palīgs brīžos, kad tikko ir notikusi "nelaime" un uz paklāja ir parādījušies taukaini pleķi. Uzberiet uz paklāja lielā daudzumā kukurūzas cieti, atstājiet to uz 15 līdz 20 minūtēm. Pēc tam paklāju no kukurūzas cietes atbrīvojiet ar putekļsūcēju. Paklājs būs atkal tīrs!

pexels.com

4. Netīras vāzes

Stikla vāzes, kuras ir neparastās formās, šauras, dažādiem izliekumiem, ir visai grūti kārtīgi izmazgāt. Laika gaitā vāzes stūros var sakrāties netīrumi, kurus ir ļoti grūti vai pat neiespējami iztīrīt. Viens no veidiem, kā atbrīvoties no netīrumiem, būs aptiekā nopērkamās Alka-Seltzer tabletes, kas ierasti tiek lietotas nākamajā dienā pēc ballītes, lai uzlabotu pašsajūtu. Ielejiet vāzē ūdeni, iemetiet pāris tabletes. Pēc kāda laika izskalojiet vāzi un netīrumi būs pazuduši.

pexels.com

5. Netīra vannas istaba

Ja tīrot māju pamanāt, ka ir izbeidzies ierastais vannas vai dušas tīrīšans līdzeklis, vai arī tie nesniedz vēlamo efektu, izmantojiet trauku mazgājamo līdzekli. Trauku mazgājamie līdzekļi tiek izgatavoti, lai ar tiem varētu atbrīvoties no dažāda veida netīrumiem un taukiem. Tāpēc šis līdzeklis visai labi tiks galā ar netīrumiem vannas istabā.

pexels.com

6. Netīra atkritumu tvertne

Atkritumu tvertnē tiek mests viss liekais, kas ir mājās. Tajā skaitā arī dažādi pārtikas produkti, kas var izdalīt šķidrumu. Ikvienam reizi ir gadījies tā, ka atkritumos tiek izmests kāds pārtikas produkts un izrādās, ka maisiņš ir bijis caurs un šķidrums ir nonācis miskastē. Lai atvieglotu ikdienu un nebūtu ik reiz pēc šādām situācijām jāmazgā atkritumu tvertne, ieteicams pirms tajā ievietot maisiņu, ielikt pāris papīra dvieļa loksnes. Tās uzsūks visu mitrumu, kas iznāks no maisa. Lieti papīra dvieļa vietā var noderēt arī avīzes.

pexels.com

7. Permanentā marķiera traipi

Permanentais marķieris var būt ļoti liels "ienaidnieks". Nosmērējot dažādas virsmas, tās ir ļoti grūti vai pat neiespējami padarīt tīras. Tomēr ir viens iedarbīgs veids, kā ātri un bez liekām pūlēm atbrīvoties no šāda veida traipiem. Lielisks palīgs, lai atbrīvotos no traipiem, būs matu veidošanas līdzekļi. Ar šiem līdzekļiem būs iespējams notīrīt premanentā marķiera traipus no jebkuras virsmas.

Avots

Svarīgākais