7 izplatītākās skaistumkopšanas kļūdas, kuras kaitē izskatam

© pexels.com

Mūsdienās internetā ir iespējams izlasīt un uzzināt dažādus skaistumkopšanas trikus. Tomēr ne visi ieteiktie padomi var sniegt labu sejas ādai un ķermenim. Noskaidro no kādiem skaistumkopšanas produktiem un trikiem vajadzētu atteikties!

pexels.com

1. "Spīdīgā" kosmētika

Kosmētikas ražotāji bieži vien dažādiem skaistumkopšanas produktiem pievieno klāt spīdumus. Kosmētikai tiek pievienotas dažādas atstarojošās daļinas, lai ķermenis, sejas āda mirdzētu.

Tomēr sejas kopšanas speciālisti uzsver, ka ar šādu skaistumkopšanas produktu lietošanu ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Kosmētikas produktiem pievienotās atstarojošās daļinas jeb spīdumi var izraisīt ādas kairinājumu, dehidrāciju un pat veicināt izsitumu parādīšanos. Īpaši uzmanīgiem jābūt cilvēkiem, kuriem ir problemātiska āda, pūtītes.

pexels.com

2. Vakuuma bankas

Arvien populārākas kļūst vakuuma bankas izskata uzlabošanā. Šādas vakuuma bankas bieži vien iesaka lietot gan uz sejas ādas, lai "cīnītos" ar grumbiņām un kājām, lai samazinātu celulītu mājas apstākļos. Eksperti izceļ, ka šādu procedūru veikšana mājas apstākļos nav tik droša un nekaitīga, kā varētu šķist.

Pēc šādas procedūras var rasties izsitumi, zilumi. Kā arī var rasties problēmas ar asinsvadiem, tie var kļūt "trausli", var rasties varikozo vēnu problēmas. Tādējādi pirms veikt šādu procedūru mājas apstākļos, eksperti iesaka pirms tam konsultēties ar speciālistu.

pexels.com

3. Losjoni

Tās sievietes kurām ir taukaina āda, visticamākais ar dažādām metodēm cenšas atbrīvoties un mazināt sejas spīdumu. Daudzos skaistumkopšanas produktos klāt tiek pievienots alkohols, nereti tiek pausts, ka tieši šādu produktu lietošana palīdzēs tikt galā ar pārmērīga sejas sebuma izdalīšanos. Produktu lietošana, kuru sastāvā ir alkohols, tūlītēji var samazināt esošo problēmu, tomēr ilgtermiņā tas var radīt nepatīkamas sekas. Šādu produktu lietošana var sabojāt sejas mikrobiomu, bojājot ādas lipīdu barjeru. Lipīdi padara sejas ādu gludu un ir kā aizsargslānis pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi.

pexels.com

4. Depilācijas krēmi

Depilācijas krēmu izmantošana ir viens no neskatāmiem veidiem, kā atbrīvoties no liekā apmatojuma. Šī produkta izmantošana ir visai vilinoša, jo bieži vien tas ir pieejams par ļoti saprātīgu cenu, tā izmantošana neprasa daudz laika un lielas pūles. Kā arī nozīmīgi ir tas, ka šādā veidā no liekā apmatojuma ir iespējams atbrīvoties bez sāpēm. Tomēr eksperti izceļ, ka šādu krēmu sastāvā ir ļoti spēcīgi ķīmisko vielu maisījumi, kā dēļ matiņi izkrīt vai pat izšķīst. Pateicoties tā ķīmiskajam sastāvam, tās kaitē arī ādai.

Depilācijas krēmu lietošana var izraisīt ādas kairinājumu un alerģisku reakciju, pat ķīmiskus apdegumus. Tādējādi speciālisti atzīst, ka šādu krēmus nevajadzētu izmantot regulāri.

pexels.com

5. Matu iesmaržināšana

Filmās un reklāmas bieži vien var novērot to, ka smaržas tiek uzpūstas ne tikai uz ķermeni, bet arī matiem. Speciālisti atgādina, ka retu reizi matos var iepūst smaržas, taču ar šādu paradumu nevajadzētu aizrauties. Lielākoties visu smaržu sastāvā ir etanols, kas ļoti negatīvi ietekmē matu veselību. Etanols izraisa matu struktūras bojājumus, galu šķelšanos. Savukārt ja smaržas bieži vien tiek izmidzinātas uz galvas ādas var rasties blaugznas.

pexels.com

6. Kokosriekstu eļļa

Bieži vien koksriekstu eļļa tiek uzskatīta par universiālu skaistumkopšanas līdzekli. Šī eļļa tiek izmantota kā mitrinošs līdzeklis. Tomēr speciālisti izceļ, kas viss nav tik vienkārši un labi, kā varētu šķist. Kokosriekstu eļļas sastāva ir laurīnskābe, kaprīnskābe, E vitamīns, piesātinātie tauki, kas efektīvi var mīkstināt un atjaunot raupjo ādu, piemēram, uz elkoņiem vai papēžiem.

Tomēr šīs labās īpašības neattieksies uz sejas ādu vai citām ķermeņa daļām. Speciālisti min, ka koksriekstu eļļa ir viena no komedogēnākajām eļļām jeb šī eļļa var aizsprostot poras un radīt izsitumus. Tāpēc šo eļļu nav ieteicams lietot uz visa ķermeņa, bet vien atsevišķām zonām.

pexels.com

7. Elektriskie sejas tīrītāji

Arvien populārākas kļūst dažādas sejas ādas tīrīšanas ierīces. Viena no tām ir ultraskaņas tīrītājs. Neskatoties uz to, ka šāda tīrītāja izmantošana palīdzēs viegli atbrīvoties no netīrumiem un kosmētikas, tomēr tp birstītšu vai pārāk agresīvā, vibrējošā kustība var radīt kaitējumu sejas ādai. Šādas tīrīšanas ierīces izmantošana nereti var radīt sejas ādas kairinājumu, sausumu un izsitumus, izsajaucot sejas ādas dabisko pH līmeni.

Speciālisti izceļ, ka ar šādu ierīču lietošanu nevajadzētu aizrauties ikdienā. Ieteicams vien 1 līdz 2 reizes nedēļā izmantot šādu sejas tīrīšanas ierīci, lai nekaitētu sejas ādai.

Avots

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.