3 paņēmieni, kā pagatavot zāļu tējas

© PN/Scanpix/Leta

Vasara ir laiks, kad ievākt zāļu tējas, iegūstot papildspēkus pret dažādām kaitēm arī rudens un ziemas mēnešos. To pagatavošanai tiek izmantoti trīs pamatprincipi, atklāj "Dr. Pakalna Tēju Skola".

Bioloģijas zinātņu doktors Dailonis Pakalns atklāj, ka zāļu tēju gatavošanai ir trīs paņēmieni.

PN/Scanpix/Leta

1. Uzlējums

Tēju kā uzlējumu parasti no lapām, ziediem, būtībā no auga virszemes daļām.

Drogu aplej ar verdošu ūdeni, tad trauku pārklāj un nostādina no piecām līdz 20 minūtēm un pēc tam nokāš.

Attēlam ir ilustratīva nozīme / PN/Scanpix/Leta

2. Novārījums

Kā novārījumu parasti gatavo mizas, sakņu drogas.

Drogu aplej ar zināmu daudzumu auksta ūdens, uz lēnas uguns silda līdz uzvārās. Tad uz mazas uguns vāra vēl kādas piecas līdz 10 minūtes.

Lai labāk izvilktos, tad pēc apliešanas ar aukstu ūdeni var piecas līdz desmit minūtes uzbriedināt un pēc tam vārīt.

PN/Scanpix/Leta

3. Macerāts

Trešais paņēmiens ir gatavot tēju kā auksto uzlējumu vai macerātu un šo paņēmienu izmanto retāk. Parasti tā gatavo gļotvielas saturošu drogu tēju, piemēram, no altejas saknēm, Islandes ķērpja lapoņiem, lina sēklām.

Drogu aplej ar nepieciešamo auksta ūdens daudzumu un atstāj stāvēt 6-8 stundas istabas temperatūrā. Pēc tam nokāš.

PN/Scanpix/Leta

Avots





Dzīvo gudri!

Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?

Svarīgākais