4 padomi, kā pareizi uzglabāt ogas un garšaugus ziemai

© pexels.com

4.lapa

pexels.com

4. Ieteikumi kaltēšanai un žāvēšanai

Kaltējot liela nozīme ir pareizai temperatūrai un apstākļiem - ja kaltēšanas laikā garšaugiem tiek klāt saules gaisma, tie zaudē krāsu un garšu. Savukārt nepietiekama vēdināšana un zema temperatūra var veicināt pelēšanu. Tāpat jāatceras, ka ogas kaltēšanai jāievāc sausā periodā, vislabāk - rīta cēlienā, kad nožuvusi rasa, jo tad tajās ir daudz mazāk šķidruma. Vislabākā vieta žāvēšanai ir lauku mājas bēniņi, malkas šķūnītis vai pirtsaugša, jo šīs telpas labi vēdinās un tajās neiespīd saule, taču svarīgi, lai klāt netiek grauzēji.

Dzīvo gudri!

Zāļu tējas, kuras zaudējušas smaržu vai garšu, vai tām beidzies derīguma termiņš, ne vienmēr ir jāizmet. Pat pēc tam, kad aromāts vairs nav tik izteikts, tās var noderēt dažādos praktiskos veidos gan mājsaimniecībā, gan dārzā, iesaka “The Spruce”.

Svarīgākais