Vasara un siltais laiks nemanāmi ievieš savas korekcijas gan pieaugušo, gan bērnu ikdienas paradumos un ēdienkartē – biežāk ēdam grila ēdienus, ļaujamies uzkodām un našķiem, tāpēc viegli var ieslīgt neveselīgu, bet ātri pagatavojamu produktu lamatās. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI skaidro, ko vasaras periodā piedāvāt bērniem un kā veselīgu uzturu apvienot ar domu par vasaras prieku baudīšanu, saglabājot tikai šim gada laikam vien raksturīgo burvību – ēdienu vienkārši paķer no galda, nevis rātni sēdēt pie silta ēdiena porcijas ar baltu salveti klēpī!
Vasara ir ogu laiks - gan veikalu plauktos, gan dārzos smaržo zemenes, avenes, ķirši, mellenes, ērkšķogas, upenes un citas ogas. Ogas satur ļoti daudz antioksidantu, kas palīdz organismam cīnīties ar brīvajiem skābekļa radikāļiem, stiprina imunitāti un nervu sistēmas darbību. Lai izvērtētu, kuras ogas jāēd, atcerieties - jo krāsaināks būs bērna ogu (un arī dārzeņu) šķīvis, jo vairāk dažādu vērtīgu uzturvielu mazais ēdājs saņems!