7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot mājās, tā apdraudot savu veselību

© pixabay

7.lapa

pixabay

7. Gaļas marinēšana ārā

Arī šis gatavošanas paradums - gaļu cepšanai marinēt pagalmā - var novest pie saindēšanās. Atceries, ka baktērijām silts laiks ir lieliska vide, lai vairotos. Kad gaļu marinē siltos laikapstākļos, tajā var ievērojami savairoties baktērijas.

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais