8 dārzeņi, kas jāsēj tieši tagad aprīlī

© pixabay

Nekad veikalā pirktie dārzeņi neaizstās to brīnišķīgo sajūtu, kad vari pagatavot salātus no paša audzētiem redīsiem vai burkāniem. Ir pēdējais laiks, lai savā dārzā, siltumnīcā vai uz balkona iekoptu dārzeņu dobes. Un aprīlī jāstāda lielākā daļa no tiem.

1. Salāti

Salātus vislabāk stādīt agrā pavasarī, kad laiks vēl ir vēss, jo, stādot tos siltā laikā, tie var palikt rūgti. Salātu sēklas sēj rindās un viegli apklāj ar augsni. Salātiem patīk mitrums un tie izaugs aptuveni 3 līdz 4 nedēļu laikā.

pixabay

2. Zirņi

Zirņu sēklas jāstāda agrā pavasarī, kad laiks joprojām ir vēss. Zirņiem siltums nepatīk. Stādi zirņu sēklas apmēram 2 centimetru dziļumā un tieši tādā pašā atstatumā. Starp zirņiem izkārto mietus vai pinumu, pa kuriem tiem "kāpt".

pixabay

3. Redīsi

Redīsu audzēšana prasa pacietību, jo tiem nepieciešamas 30 dienas, lai būtu liekami galdā. Redīsu sēklas jāsēj agrā pavasarī. Redīsu sēklas sēj atstatus vienu no otras, jo tiem nepieciešama vieta augšanai. Redīsu augsne jāuztur mitra, lai tie nekļūtu pārāk cieti.

pixabay

4. Burkāni

Arī burkāniem patīk vēsa augsne, tāpēc tieši šobrīd ir to īstais stādīšanas laiks. Lai burkāni nešķeltos, to augsnei visu laiku jābūt mitrai. Līdzīgi kā ar redīsiem, arī burkānus stādi atstatus, lai tiem būtu vieta augšanai.

pixabay

5. Kāposti

Kāpostiem nepieciešama bagātīga augsne un daudz vietas augšanai, tāpēc tos uz balkona neizaudzēsi. Kāpostiem vajadzīgi lieli dārzi. Tie jāstāda ar lielu attālumu, lai tiem būtu vieta, kur izaugt. To augsnei jābūt ļoti barojošai.

pixabay

6. Bietes

Cilvēki var ēst gan biešu sakni, gan lapas. Biešu sēklas jāsēj dažas nedēļas pirms datuma, kad tiek solīts pēdējais sals. Atceries, kad gatavosi virtuvē bietes, uzmanies no to radītajiem traipiem.

pixabay

7. Spināti

Līdzīgi kā salātiem, arī spinātiem patīk vēsums. Spinātus stādi ik pēc divām nedēļām, lai iegūtu nepārtrauktu ražu.

pixabay

8. Šalotes sīpoli

Šie sīpoli veikalos parasti ir ļoti dārgi, bet tos ir salīdzinoši viegli audzēt. Šalotes sīpoli jāstāda aptuveni mēnesi pirms sola pēdējo salu. Tiem nav dziļu sakņu, tāpēc tie bieži jāravē, lai tiem būtu vieta, kur augt.

pixabay

Avots

Dzīvo gudri!

Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?

Svarīgākais