Pašizolācijas laikā viens no aktuālākajiem jautājumiem ir pēc iespējas ilgāki produktu termiņi. Ja nav iecienīti pieni ar ilgu glabāšanas termiņu un negribas atteikties no parastā piena, lūk, padoms, kā to uzglabāt ilgāk.
Kā norāda "Mirror", pienu var sasaldēt, taču pēc atsaldēšanas to var izmantot tikai gatavošanā vai smūtijos. Piena tekstūra pēc atsaldēšanas procesa būs mainījusies - piens var kļūt graudains, var atdalīties tauki. Taču to var labot ar blendera palīdzību.
Kad sasaldē pienu, to ievieto noslēgtā un saldēšanai paredzētā traukā, jo piens sasalšanas procesā izplešas. Saldētavā pienu vari uzglabāt līdz sešiem mēnešiem, tomēr pienam būs patīkamāka garša, ja to izlietosi mēneša laikā.
Pienu atsaldē ledusskapī, lai mazinātu iespējamo baktēriju vairošanos tajā. Baktēriju daudzums pienā var palielināties, ja to atsaldēsi istabas temperatūrā. Jo ilgāk piens atrodas istabas temperatūrā, jo lielāka iespējamība, ka tajā savairosies baktērijas, kas var izraisīt dažādas slimības.
Otrs veids, kā droši atkausēt pienu, ir to iepakojumā turēt aukstā ūdenī, taču arī šī metode var veicināt baktēriju savairošanos.
Atceries, ka pienu var izmantot vēl daudzos praktiskos veidos. Apskati 8 alternatīvus veidus, kā vēl savā ikdienā izmantot pienu.