5 paņēmieni, kā mājās dārzeņus saglabāt svaigus pēc iespējas ilgāk

© pixabay

5.lapa

pixabay

5. Saldē dārzeņus, kurus neēdīsi uzreiz

Dārzeņu saldēšana ir lielisks veids, kā pēc iespējas ilgāk saglabāt to vērtīgās uzturvielas un garšu. Daudzus dārzeņus pirms saldēšanas jāaplaucē - dārzenis vesels vai sagriezts vienu līdz divas minūtes jāvāra un tad uzreiz jāieliek ledusaukstā ūdenī. Šādi dārzeņus varēsi lietot aptuveni gadu.

Piezīme: saldēšanu neiesaka salātiem, kartupeļiem, redīsiem un saldajiem kartupeļiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Kad dzirdam vārdu “cukurs”, pirmā doma ir kūkas, saldumi vai kafija. Tomēr cukuram ir daudz vairāk pielietojumu, nekā šķiet – tas var kļūt par praktisku palīgu mājas darbos, skaistumkopšanā un pat dārzā! Lūk, daži pārsteidzoši un praktiski veidi, kā izmantot cukuru ārpus virtuves, kopā ar “Healthline.com”.

Svarīgākais