Rīt pusnaktī šausies šamapaniešu korķi, lai dzirkstoši ievadītu Jauno gadu. Taču izrādās, ka šampanietis, ja to dzeram ar mēru un kārtīgi izbaudām, var pat būt tīri ieteicams, raugoties no veselības perspektīvas. Un kā nu ne - tas taču arī ir radīts no vīnogām, kas, kā zināms, ir bagātīgs antioksidantu avots.
Pārsteidzoši, taču izrādās, ka šampanietis var labvēlīgi ietekmēt mūsu sirds veselību. Tā kā tas ir radīts no sarkanajām un baltajām vīnogām, tajā ir tie paši antioksidanti, kas novērš asinsšūnu bojājumus, samazina holesterīnu un novērš trombus asinsvados. Tas viss mazina sirds slimību risku. Taču jau atkal - šī labvēlīgā ietekme būs tikai tad, ja šampanietis tiks dzerts ar mēru.
Kolumbijas Universitātes pētnieki atklājuši, ka šampanietī ir proteīni, kas palīdz mūsu atmiņai. Ja nedēļā izdzerot trīs glzes šampanieša, tas palīdzot uzlabot atmiņu.
Nav noslēpums, ka šampanietis (tāpat, kā vairums alkoholisko dzērienu) uzlabo mūsu noskaņojumu. Šampanieša spēja uzlabot omu slēpjas faktā, ka tajā ir daudz magnēzija, kālija un cinka.
Šampanietī ir tikai 80 kalorijas (salīdzinājumam - sarkanajā un baltajā vīnā to ir vismaz 120). Tā kā šampanieša glāzēm ir mazāks tilpums nekā citu dzērienu glāzēm, tad šis dzēriens būs daudz veselīgāka izvēle, ja vien, protams, netiek izdzerta vesela tā pudele.
2009. gadā Kanādā veikts pētījums atklājis, ka visi vīni, ieskaitot dzirkstošos, spēj mazināt par 13% risku saslimt ar diabētu.
Glāze šampanieša palīdz novērst demences risku. Pētnieki no Pitsburgas atklājuši, ka demences risks samazinājās uz pusi tiem, kuri mērenos daudzumos lieto šo dzērienu.