3 pārsteidzoši veidi, kā mizot mandarīnus

© pixabay

Kas gan būtu Ziemassvētku laiks bez ierastās mandarīnu smaržas un vēdera grēmām, kad kārtējo reizi nav īsti sekots līdzi apēsto augļu skaitam? Noteikti tas būtu mazāk sulīgs un oranžs. Turklāt tos var izmantot arī dekoriem un svētku aromāta radīšanai.

Noteikti mandarīnu ierasts mizot vienkārši nolobot tā mizu pa gabaliem, vai, veiksmīgākā gadījumā, vienā garā strēmelē. Taču izrādās, ka ir vēl daudz neparastu veidu, kā tos notīrīt, lai ērtāks būtu arī ēšanas process.

Lūk, trīs ļoti neparasti veidi, kā mizot mandarīnus! Izmēģini!

1

Mandarīna "zvārgulīši"

Ar nagu atdali nelielu mizas laukumu mandarīna virspusē pie zieda čemura. Nolobi atlikušo mandarīna mizu, saglabājot iepriekš atdalīto mizas gabalu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad atlikusī miza nolobīta, apgriez mandarīnu otrādi, lai atstātais mizas laukumiņš būtu novietots pret galdu. Šādi novieto mandarīnu uz virsmas un ar pirkstiem atdali daiviņas, tās nenoplēšot no mizas. Jāizveidojas kaut kam līdzīgam uzplaukušam ziedam.
SVARĪGI: atdalot daiviņas, nenoplēs to vidū esošo mizas mīkstumu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad visas daiviņas smuki atdalītas, satver mandarīnu aiz mizas mīkstuma un pacel gaisā. Daiviņām jānolokās gar atstātās mizas malu un tās būs ļoti viegli paņemt ar pirkstiem.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2

Mandarīna "virtene"

Vispirms noņem mizas gabalu aptuveni 1,5 centimetru diametrā no mandarīna virspuses, kur atrodas ziedu čemurs. Līdzīgu mizas gabalu atdali arī mandarīna apakšā. Rezultātā ap mandarīna vidu jāpaliek tādam kā mizas "gredzenam".

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad mizas gabali augļa augšadaļā un apakšdaļā atdalīti, vienā pusē pārplēs atlikušo mizas "gredzenu", izmantotojot mandarīna daiviņu "vīli". Tad izklāj mizu ar daiviņām uz galda un ar pirkstiem rūpīgi atdali katru daiviņu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rezultātā pavisam viegli ar pirsktiem ņem uz mizas strēmeles esošās daiviņas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3

Mandarīna "pulkstenis"

Līdzīgi kā iepriekšējā mizošanas variantā, notīri divus nelielus mizas gabaliņus, taču šoreiz to dari mandarīna sānos. Tagad mizas "gredzenam" jāšķērso mandarīns caur tā zieda čemuru.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Kad sānu mizas gabaliņi atdalīti, mandarīna apakšā pārdali mizu un notīri to sānos no mandarīna malām, mizas strēmeles atstājot pievienotas mandarīnam.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Atstātās mizas strēmeles izmanto kā "pulksteņa siksniņas" un apliec ap roku. Ar pirkstiem pieturi mizu delnas apakšā. Tagad vari vienkārši nokost mandarīna gabalus un baudīt sulīgo augli.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Dzīvo gudri!

Ziemassvētku egle ir tik skaista, ar spīdīgām bumbiņām un spilgtām gaismām... It kā gribētos to izpētīt, citādi kāpēc tā te stāv izpušķota? Noteikti tā domā visi zinātkārie kaķi, jo mēs nezinām, kā citādi izskaidrot viņu pastiprināto interesi par skujkoku. Bet kā pasargāt eglīti no pēkšņiem kaķa uzbrukumiem – lai šis mednieks neciestu?

Svarīgākais