Protams, izmetot kompostā dārzeņu mizas, liela skāde netiks nodarīta. Taču ir kāds vienkāršs un efektīvs veids, kā dārzeņu mizas pārvērst garšīgā uzkodā.
Lai pagatavotu kraukšķīgu mizu uzkodu, būs nepieciešams:
Vispirms kārtīgi noskalo dārzeņus (šajā gadījumā izmantoti kartupelis, kālis un burkāns) zem tekoša ūdens. Tad ar mizošanas nazīti plānās strēmelēs noņem to mizu.
Mizas saber bļodā un tām pievieno 2 tējkarotes olīveļļas.
Izklāj mizas uz cepešpannas un uz 15 minūtēm liec cepeškrāsnī 200 grādos. Ik pēc piecām minūtēm mizas apmaisi, lai tās neapdegtu.
Rezultātā iegūsi gardu un "smeķīgu" uzkodu, ko pasniegt kopā ar krējumu vai majonēzi. Turklāt dārzenis būs pilnībā lietderīgi izmantots.