Pārsteidzošs veids, kā pārvērst dārzeņu mizas garšīgā uzkodā

© Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

Protams, izmetot kompostā dārzeņu mizas, liela skāde netiks nodarīta. Taču ir kāds vienkāršs un efektīvs veids, kā dārzeņu mizas pārvērst garšīgā uzkodā.

Lai pagatavotu kraukšķīgu mizu uzkodu, būs nepieciešams:

  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
  • sāls un pipari pēc garšas
  • olīveļļa

1. solis.

Vispirms kārtīgi noskalo dārzeņus (šajā gadījumā izmantoti kartupelis, kālis un burkāns) zem tekoša ūdens. Tad ar mizošanas nazīti plānās strēmelēs noņem to mizu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

2. solis

Mizas saber bļodā un tām pievieno 2 tējkarotes olīveļļas.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

Tad mizām pievieno garšvielas - 1 tējkaroti paprikas pulvera, 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera, 1/2 tējkarotes sīpolu pulvera, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

3. solis

Izklāj mizas uz cepešpannas un uz 15 minūtēm liec cepeškrāsnī 200 grādos. Ik pēc piecām minūtēm mizas apmaisi, lai tās neapdegtu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

Rezultātā iegūsi gardu un "smeķīgu" uzkodu, ko pasniegt kopā ar krējumu vai majonēzi. Turklāt dārzenis būs pilnībā lietderīgi izmantots.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Zero Waste Club

Avots

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais