Kafijas biezumi - vai rasts dabīgs līdzeklis pret kaitēkļiem?

© f64

2.lapa

f64

Eksperimenti ar kompostēšanu

Jāpiebilst, paralēli tiek veikti eksperimenti ar kafijas biezumu kompostēšanu ar dažādiem materiāliem (lapu koku lapas, pļauta zāle, zāģu skaidas, zirgu mēsli). Šie maisījumi tiks izmantoti nākamajā gadā, kad tiks pētīts kā dārzeņus un garšaugus ietekmē kompostēti un daļēji sadalījušies kafijas biezumi. Tas ļaus izdarīt pirmos secinājumus gan par kafijas biezumu izmantošanas optimālajiem veidiem mūsu dārzos, kā arī radīs priekšstatu par tālāko eksperimentu ieteicamajiem virzieniem. Savu atbalsta šiem pētījumiem sniedz arī atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums Eco Baltia Vide.

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.