Pieci vienkārši ieteikumi, kā pareizi uzglabāt maizi

Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta maize ir mūsdienīgas un sabalansētas ēdienkartes neatņemama daļa. Speciālisti mudina atcerēties, ka nepareizi uzglabāts maizes klaipiņš var zaudēt savas labās īpašības. Īpaši tagad rudenī, kad gaiss kļūst mitrāks un ar rudens ražu mūsu mājās mēdz ienāk "negaidīti ciemiņi". Ko darīt, lai maize saglabātos svaiga, uzturvielām bagāta un garda?

pixabay.com

1. Iegādājoties maizi, pievērs uzmanību derīguma termiņam, kas norādīts uz iepakojuma. Izvēlies svaigāko no maizēm jeb to, kuras derīguma termiņš ir aktuāls vēl kādu laiku. Maizes derīguma termiņš ir īss - vidēji 3-5 dienas, tāpēc tas ir svarīgi!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais