Apkopojām sešas vienkāršas idejas, kā, pateicoties apelsīniem, radīt svētku noskaņu mājās.
Sagrieziet apelsīnus šķēlīties un lieciet tās cepties uz režģa cepeškrāsnī aptuveni stundu, uz nelielu karstumu. Pēc tam izduriet katrā šķēlītē vienu caurumu un izveriet caur to kokvilnas striķīti, un pakariniet dekoru eglītē.
Līdzīgi kā pirmajā punktā, lai pagatavotu apelsīnu virteni, nepieciešams izcept aplesīnu šķēlītes. Pēc tam ņemiet garu lentīti vai dzijas pavedienu un izveriet to cauri visām apelsīnu šķēlītēm. Apelsīnu virteni pakariniet virs kamīna, durvīm vai logiem.
Ņemiet dārzeņu mizojamo un nomizojiet apelsīnu. Apelsīna miziņas lieciet caurspīdīgā traukā un papildiniet to ar krustnagliņām, kanēli, priežu čiekuriem. Lieciet trauku uz galda. Šāds dekors noderēs gatavojoties svētku vakariņām.
Šis būs vēl viens veids, kā izmantot apelsīnus, kā galda dekorāciju. Uz galda uzlieciet pāris egļu zariņus. Pēc tam, starp egļu zariem, nolieciet sveces. Blakus svecēm nolieciet šķēlītēs sagrieztu un izceptu apelsīnu.
Ziemassvētku laiks nav iedomājams ne tikai bez karsta kakao, bet arī karstvīna. Piešķiriet savam aromātiskajam karstvīnam jaunas garšu un pievienojiet tam klāt šķēlīti cepta apelsīna. Tā jūsu karstvīns kļūs ne tikai aromātiskāks un parādīsies citrusaugļu notis, bet arī pasniegšanas brīdī izskatīsies skaistāks.
Līdzīgi kā iepriekš, sākotnēji nepieciešams izcept cepeškrāsnī apelsīnu šķēlītes. Pagaidiet līdz tās atdziest. Pa to laiku iesaiņojiet dāvanas un brīdī, kad gatavojaties tās aptīt ar lentīt, izveriet caur to apelsīna šķēlīti. Šis būs skaists iesaiņojuma papildinājums.