3.lapa
Viena no izplatītākajām kļūdām, dekorējot svētku galdu, ir pārpilnība: pārāk daudz rotājumu, šķīvju un arī ēdiena. Atstājot uz galda vairāk brīvas vietas, var iegūt kārtīgāku kopskatu. Ja galdā paredzēts celt vairākus ēdienus, to var darīt pakāpeniski. Ēdienus galda tuvumā var salikt ratiņos; tur var glabāt arī salvetes, desertus vai pat traukus, lai tie nenomāktu galda svinīgo ietērpu. Nenotiesāto ēdienu slēgtos traukos vajadzētu salikt uzreiz pēc maltītes un noglabāt ledusskapī, lai ēdiens ilgāk paliktu gards.
Ziemassvētku galda rotājumam izmantojot LED lampiņu virtenes, ieteicams izvēlēties ar atkārtoti uzlādējamām baterijām darbināmas virtenes, lai elektrības vadi nevienam netraucētu.