Aukstais apelsīnu smūtijs

© Viktorija Kožemjakina

Karstā laikā esam pieraduši dzert atspirdzinošus dzērienus, tāpēc, steidzot baudīt Latvijas vasaru, izmēģini šo smūtiju, ko var baudīt tāpat vai izmantot kā deserta aizstājēju!

Sastāvdaļas (1 glāzei):

  • 50 ml Beefeater Blood Orange džina
  • 2 ēdamk. ar kaudzi vaniļas vai augļu saldējuma
  • 2-3 ledus gabaliņi
  • 50-100 ml apelsīnu sulas
  • Saldējuma bumbiņa (var nepievienot)

Pagatavošana:

Lieciet visas sastāvdaļas blenderī un darbiniet to līdz iegūsiet viendabīgu, smūtijam līdzīgu konsistenci. Lejiet glāzē, ja vēlaties, rotājiet ar saldējuma bumbiņu un pasniedziet!

Viktorija Kožemjakina

Receptes autore: Jevgēnija Jansone

Atpūtai un izklaidei

“Aizliegt nevar lēkt”. Par to, ka Līgo svētkos jākurina ugunskurs, parasti šaubu nav, bet ar ugunskura pārlēkšanas tradīciju ir gluži kā ar šo teikumu – grūti izvēlēties, kur likt komatu. Lēkt pāri ugunskuram nav drošs lēmums, tomēr gadījumā, ja tradīciju spēks ir lielāks par atbildīgu piesardzību un “aizliegt nevar”, "Ergo" piedāvā 10 ieteikumus, kā droši kurināt un arī droši lēkt pāri Līgo ugunskuram.

Svarīgākais