Aukstais apelsīnu smūtijs

© Viktorija Kožemjakina

Karstā laikā esam pieraduši dzert atspirdzinošus dzērienus, tāpēc, steidzot baudīt Latvijas vasaru, izmēģini šo smūtiju, ko var baudīt tāpat vai izmantot kā deserta aizstājēju!

Sastāvdaļas (1 glāzei):

  • 50 ml Beefeater Blood Orange džina
  • 2 ēdamk. ar kaudzi vaniļas vai augļu saldējuma
  • 2-3 ledus gabaliņi
  • 50-100 ml apelsīnu sulas
  • Saldējuma bumbiņa (var nepievienot)

Pagatavošana:

Lieciet visas sastāvdaļas blenderī un darbiniet to līdz iegūsiet viendabīgu, smūtijam līdzīgu konsistenci. Lejiet glāzē, ja vēlaties, rotājiet ar saldējuma bumbiņu un pasniedziet!

Viktorija Kožemjakina

Receptes autore: Jevgēnija Jansone