Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Zolitūdē vilciens nāvējoši notriecis skolnieku [papildināts]

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Kā iepriekš ziņots, šorīt posmā Zolitūde-Depo notika satiksmes negadījums, kurā gāja bojā jaunietis.

Ekrānšāviņš/Twitter

Negadījumā bija iesaistīts vilciens maršrutā Tukums-Rīga, tāpēc aiz tā gaidīja un kavējas arī vilcieni maršrutā Sloka-Rīga. Pasažieri no vilciena Tukums-Rīga izkāpa caur vadītāja kabīni.

Negadījums notika ap plkst.8.20. Pēc sākotnējās informācijas bojā gājušais šķērsoja sliedes pa gājēju pāreju, nepamanot, ka tuvojas vilciens. Vairāki aculiecinieki policijai norādīja, ka jaunietis nav reaģējis uz apkārtējo saucieniem par tuvojošos vilcienu, kā arī neesot reaģējis uz vilciena skaņas signālu, kā rezultātā pakļuvis zem tā, skaidroja policijā.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, proti, par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Tāpat nozīmētas ekspertīzes.

Apturot vilcienu kustību, uz laiku tika aizkavēti iedzīvotāji, radot neērtības, atzina policija. Tomēr likumsargi vērš uzmanību, ka šādās ārkārtas situācijās tas tiek darīts, lai varētu precīzi fiksēt notikušā apstākļus. Policija pateicas visiem, kuri šajā situācijā saglabāja mieru un bija saprotoši.

Precīzu jaunieša vecumu policijā neatklāja, taču apliecināja, ka patlaban tiek skaidroti negadījuma iemesli.

Ekrānšāviņš/Twitter