Četriem rīdziniekiem pasniegtas „Rīgas balvas”

Vakar Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē tika pasniegtas „Rīgas balvas”.

Balvas šogad tika piešķirtas četrās nominācijās un par laureātiem kļuvuši četri rīdzinieki.

Par zinātniskiem pētījumiem Rīgā balvu saņēma vēstures doktors un rakstnieks

Arturs Heniņš, kas sastādījis "Rīgas hroniku" un radījis vēsturisku romānu

triloģiju par Rīgas seno kāpu kalniem "Es - Smilšu kalnu jātnieks".

Tēlnieks Indulis Ranka balvu saņems nominācijā par Rīgas tēla veidošanu.

Viņš Pārdaugavā, Mārupītes krastā ir radījis sakoptu vidi, izvietojot tajā savas skulptūras. Arī Norvēģijā Latvija un Rīga tiek pārstāvēta ar šī mākslinieka darbiem.

Trešais laureāts ir Rīgas Tehniskās universitātes tālmācības centra direktors, fizikas zinātņu doktors Atis Kapenieks, kuram balva piešķirta nominācijā par inovatīvu darbību Rīgā Tieši viņš arī izglītībā ir ieviesis inovatīvas metodes, paverot ceļu uz šodien tik pieprasīto e - apmācību, nodrošinot plašu saziņu ar ārvalstu partneriem, tā panākot Rīgas klātesamību un informētību par Eiropas un pasaules attīstību šajā nozarē. Tikai tā Rīga var veidoties par 21.gadsimta metropoli. Laureāts ir veicinājis inovatīvās darbības atbalsta struktūru veidošanos Rīgā.

Nominācijā Attīstība par uzvarētāju šogad kļuvis visiem rīdziniekiem tik pazīstamais Lido, ko vada uzņēmējs Gunārs Ķirsons. Viņš ir izveidojis, tā saucamos, tautas restorānus ar latviskās virtuves noskaņu, kurus gan ikdienas maltītēm, gan svētku reizēm ir iecienījuši ne tikai rīdzinieki, bet arī mūsu pilsētas viesi.

Rīgas balvas - 2009 laureāti, ar savu darbu ir apliecinājuši uzticību Rīgai un ar paveikto veicinājuši arī Rīgas atpazīstamību pasaulē.

Balvu pasniegs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Pasākumu organizē Rīgas dome, Latvijas Zinātņu akadēmija un Rīgas balvas biedrība.

Balvas pretendentus izvērtēja kompetenta žūrijas komisija, kurā darbojās Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Tehnoloģiju centra, Rīgas balvas biedrības un Rīgas domes pārstāvji, kā arī attiecīgo nozaru eksperti un noteica laureātus četrās nominācijās.