Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Hokejists Miķelis Rēdlihs ievēlēts Ozolnieku novada domē

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Par Ozolnieku novada domes deputātu varētu kļūt no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) ievēlētais hokejists Miķelis Rēdlihs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Rēdlihs no LRA deputātu kandidātiem guvis otro lielāko atbalstu pēc saraksta līdera, bijušā Saeimas un Jelgavas domes deputāta Daiņa Liepiņa. Tāpat no LRA domē varētu tikt uzņēmējs Zigmārs Babčuks.

Līdzšinējā pašvaldības vadītāja Pētera Veļecka Latvijas Zemnieku savienība (LZS) domē tiks pie četriem deputātu krēsliem. Līdz ar Veļecki domē strādās arī Dina Štelmahere, Jānis Valerts, Ervins Vēveris, kuri "aiz strīpas" atstājuši domes priekšsēdētāja vietnieku Gunti Rozīti un citus esošos domes deputātus.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Izmaiņas deputātu sastāvā būs arī "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - no nacionālās apvienības Ozolnieku novada domē iekļuvuši Artūrs Semjonovs, Guntars Akmentiņš un Lolita Meinharde, liecina CVK dati.

Trīs deputāti novadā pārstāvēs arī Latvijas Zaļo partiju, esošajiem Jānim Kažotniekam un Rasmai Skruļai pievienojoties Andrim Ozoliņam.

"Saskaņas" deputātu Ruslanu Vrobļevski domē nomainīs Igors Orlovs, savukārt "Vienotību" pārstāvēs bijušā novada domes priekšsēdētāja Māra Aināra dēls Uldis Ainārs.

Jau vēstīts, ka Ozolnieku novada domē pašvaldību vēlēšanās ir iekļuvuši visi seši kandidējušie saraksti, bet visvairāk balsu ir savākusi līdzšinējā pašvaldības vadītāja Veļecka LZS. LZS ir ieguvusi 26,45% balsu un četrus deputātu mandātus. Līdzšinējā sasaukumā LZS domē bija piecas vietas.

Pa trim vietām Ozolnieku novada domē ir ieguvušas LRA, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Zaļā partija, savukārt pa vienai vietai Ozolnieku novada domē ieguvušas partijas "Saskaņa" un "Vienotība".