Ventspils Groove aicina uz meistarklasēm un koncertiem

Šogad festivāls Ventspilī noritēs no 10. līdz 15. augustam © Publicitātes foto

Mūzikas festivālu Ventspils Groove iedibināja Ventspils mūzikas skolas pasniedzēja un audzēkņi, lai parādītu ne tikai ko paši prot, bet dotu iespēju jaunajiem mūziķiem meistarklasēs tikties ar izciliem ārvalstu un vietējiem vokāla, instrumentu un arī skaņu režijas speciālistiem.

Ventspils Groove raksturīgākā iezīme ir mūsdienu mūzika – jaunrade, improvizācija un džezs – mūzika, kurā dominē ne tikai perfekta tehnika, bet arī izpildītāja personīgais ieguldījums. Tā ir izcila mūzika, ko izpilda lieliski mūziķi. Festivāla uzdevums, no vienas puses, ir jaunajiem mūziķiem mācīties pie lieliskiem pedagogiem, no otras puses – koncertos iepazīstināt klausītājus ar žanra daudzpusību un mācīties izbaudīt arī ko citu, ne tikai jau zināmās vērtības.

Aktualitāte – skaņa

Nevienam jau nav noslēpums, ka slikta apskaņošanas tehnika un skaņas režija var sabojāt visizcilāko sniegumu. Arī ierakstu studiju darbs ir pamats, lai mūzika līdz klausītājam nonāktu izcilā kvalitātē – niansēta, tīra un saprotama – tieši tāda, kādu to iecerējis producents un izpildītājs. Kaspars Antess uzsver, ka skaņu inženieris ir viens no atslēgas cilvēkiem, lai koncerts vai ieraksts būtu baudāms. Latvijā ir spēcīgi šīs nozares speciālisti, kuru vārdi ir pazīstami ne tikai Latvijā. Viens no tiem ir Krišjānis Geidāns, kas ap sevi pulcējis arī citus spēcīgus skaņu inženierus, piemēram, Didzi Simonoviču, kurš strādā ar Latvijas populārās mūzikas ikonām Prāta vētru, Goran Gora, Dzelzs vilks. Tāpat meistarklases sniegs Andris Ūze un Kaspars Ansons, kurš piedalījies arī Aminatas Eirovīzijas dziesmas tapšanā un sadarbojas arī ar Aiju Andrejevu un Donu.

Savukārt vokālistiem tiek piedāvāta iespēja mācīties pie lieliskās džeza vokāla pedagoģes Ingas Bērziņas un Annijas Putniņas – Anglijas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolventes, tagadējās ventspilnieces, kura savas zināšanas ikdienā sniedz arī Ventspils mūzikas skolas audzēkņiem.

Kaspars Antess atzīmē, ka festivāls ir atvērts jebkuram interesentam – meistarklases notiks dažādu sagatavotības pakāpju cilvēkiem, ne tikai profesionāļiem. Lai pieteiktos meistarklasēs, jāseko informācijai Ventspils mūzikas skolas mājaslapā internetā vmv.ventspils.lv.

Koncerti, kas jāizbauda

Festivāla atklāšanas koncerts notiks mūziķu iecienītajā koncertzālē Pārventas bibliotēkā, jo šai zālei piemīt ne tikai mūsdienīgs estētiskais risinājums un aprīkojums, bet arī lieliska akustika. Koncertā uzstāsies Atis Andersons ar grupu, un tas solās būt kā saldais ēdiens avangardiskas mūzikas gardēžiem.

14. augusts būs zīmīgs ar diviem mūzikas notikumiem – Rātslaukumā koncertēs grupa E l 3 C T R I C T R I O no Francijas un vokālists Daniels Čačia ar savu grupu no Horvātijas. Savukārt vakarā uz skatuves iznāks īstenie meistari – instrumentālo un vokālo meistarklašu vadītāji, tai skaitā latviešu izcelsmes Lielbritānijas pop un funk dziedātāja Koukie (īstajā vārdā Annija Zahovska), džeza dziedātāja Inga Bērziņa, Karaliskās Londonas Mūzikas akadēmijas absolvente Annija Putniņa, izcilais latviešu saksofonists Toms Rudzinskis, Starptautiskās mūzikas akadēmijas Nansī mācību spēks taustiņinstrumentālists Stefans Eskoms (Francija), sitaminstrumentālists Romēns di Loreto (Francija), basģitāriste Klēra Čūkija Džeka (Francija), konkursa Riga Jazz Stage 2015 Grand Prix ieguvējs trompetists Gerhards Ornigs (Austrija), dziedātājs Daniels Čačia (Horvātija).