Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Vecākais Saeimas deputāts Visvaldis Lācis nestartēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās

© f64

Deputāts Visvaldis Lācis nestartēs gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās un turpmāk laiku veltīs grāmatu rakstīšanai.

Lācis apliecināja, ka nepiedalīsies vēlēšanās un atkal dzīvos normālu cilvēka dzīvi.

"Es kopš neatkarības atjaunošanas esmu pedants. Man tūlīt būs četrsimtais raksts.. Saeimas laikā es esmu maz rakstījis.. Man jau izdevēji zvana un prasa, kad es atkal sākšu rakstīt," pastāstīja Lācis. "Man ir četrpadsmit grāmatu, un es jums apsolu, ka drīz būs divdesmit," piebilda Lācis, norādot, ka līdz šim izdotās grāmatas ir pārdotas.

Deputāts arī uzsvēra, ka viņam praktiski nav izdevumu.

"Man ir pensija, lauku māja, mežs, man nav apkures problēmu. Vienīgie izdevumi ir elektrība," sacīja Lācis.

Tādēļ viņš nolēmis atkal aktīvi pievērsties rakstu un grāmatu rakstīšanai. "Es atkal dzīvošu normālu cilvēka dzīvi," teica Lācis.

Visvaldis Lācis 1988. gadā iesaistījās Latvijas Tautas frontē. Viņš bijis LNNK priekšsēdētājs, partijas "Mūsu zeme" dibinātāju sarakstā, no kura nesekmīgi kandidēja 5.Saeimas vēlēšanās. Vēlāk viņš darbojies pārsvarā publicistikā.

Tomēr 2002.gadā Lācis piedalījās partijas "Visu Latvijai!" (VL) dibināšanā, bet pats nekļuva par tās biedru. 2005.gadā viņš iestājās Latvijas Zaļajā partijā (LZP) un 9.Saeimas vēlēšanās tika ievēlēts parlamentā no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta. 2007.gada oktobrī viņš izstājās no LZP un ZZS frakcijas.

2009.gadā viņš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startēja kā pirmais numurs VL sarakstā, nebūdams šīs partijas biedrs, tomēr EP viņu neievēlēja. 2010.gada aprīlī viņš iestājās VL, bet vasarā paziņoja, ka kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās no Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" saraksta, kā arī pievienojās abu politisko spēku kopējai 9.Saeimas frakcijai.

Pērn oktobrī Lāci ievēlēja 10.Saeimā, taču martā viņš frakciju pameta. Pašlaik Lācis ir pie frakcijām nepiederošais deputāts.

Jau vēstīts, ka 23.jūlijā būs referendums par Saeimas atlaišanu, ko rosinājis Valsts prezidents Valdis Zatlers. Iespējamais Saeimas ārkārtas vēlēšanu datums ir 17.septembris. Ja tautas nobalsošanā Saeima tiks atlaista, parlaments strādās līdz jaunās sanākšanai.