Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lestenes brāļu kapos atvadīsies no bijušā politiķa Visvalža Lāča

© Kristaps Kuhaļskis/F64

Lestenes brāļu kapos sestdien, 4.jūlijā, plkst.12 notiks atvadīšanās no aprīlī mūžībā aizgājušā sabiedriskā darbinieka un bijušā Saeimas deputāta Visvalda Lāča.

Jau ziņots, ka Lācis devās mūžībā 18.aprīlī 96 gadu vecumā.

Lācis dzimis 1924.gada martā Valmierā. Pamatizglītību ieguvis Rīgas klasiskajā ģimnāzijā, bet 1949.gadā sācis mācības Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, bet to nav pabeidzis, bet studijas gaitas atsācis 1957.gadā Latvijas Universitātē, lai studētu angļu filoloģiju. 1965.gadā ieguvis Maskavas Valsts pedagoģijas svešvalodu institūta, bakalaura grādu humanitārajās zinātnēs.

Lācis 1943.gadā pēc ģimnāzijas absolvēšanas ticis iesaukts Latviešu leģionā, vēlāk kļuvis par leģiona virsnieka vietnieku. Lācis divas reizes ticis viegli ievainots kaujās Kurzemes cietoksnī.

Kā liecina LETA arhīva informācija, tad Lācis 5.Saeimas vēlēšanās kandidējis no partijas "Mūsu Zeme" saraksta, jo bija tās goda priekšsēdētājs, bet 2006.gadā iestājies Latvijas Zaļajā partijā un 9.Saeimas vēlēšanās kandidēja no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, taču 2010.gadā kļuva par partijas "Visu Latvijai!" biedru un 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" saraksta.

Lācis arī tika ievēlēts par Nacionālo Daugavas vanagu Latvijas apvienības priekšsēdētāju, bet par veikumu Latvijas labā 1995.gadā viņam piešķirts ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.