Miķelsons: Tiesiskums Latvijā ir apdraudēts

Tiesiskums Latvijā ir apdraudēts, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja bijušais AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, kurš iesaistīts lietā par "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām.

"Manuprāt, tiesiskums Latvijas valstī ir nedaudz apdraudēts uz šo brīdi," sacīja Miķelsons, norādot, ka šādus secinājumus izdarījis saistībā ar pret viņu uzsākto kriminālprocesu, un līdzīgi domā arī viņa ģimene un aizstāvji, tāpēc nolemts vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kas pieņēmusi izskatīšanai viņa sūdzību. "Esmu bijis aizturēts prettiesiski."

Miķelsons norādīja, ka "Latvenergo" amatpersonu lietā ir ļoti daudz nekonkrētu lietu, nav skaidri inkriminētie noziegumi. "Īsti man nav skaidrs, par ko esmu aizdomās turētais," sacīja bijušais "Latvenergo" vadītājs, atkārtoti noliedzot apsūdzības dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un lēmumu pieņemšanā atsevišķu uzņēmumu labā. Kā akcentēja Miķelsons, ir naivi domāt, ka būtiskus lēmumus Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukcijas projektā varētu pieņemt "Latvenergo" valdes līmenī.

Bijušais energokompānijas vadītājs arī atzina, ka joprojām nezina, kura persona pret viņu liecinājusi un vai šāda persona vispār ir. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir izskatījis Ģenerālprokuratūras pārsūtīto Miķelsona iesniegumu un atzinis, ka pašreizējā pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, kamēr turpinās pierādījumu vākšana un to pārbaude, nav pamata izdarīt secinājumu, ka kāda persona būtu sniegusi nepatiesas liecības.

"Šī nekonkrētība ir tas, kas mani visvairāk uztrauc šajā lietā," sacīja Miķelsons.

Lūgts komentēt, kāpēc viņš aizturēts, Miķelsons aicināja neizvirzīt sazvērestības teorijas. Viņš kā vadītājs bijis kādam neērts, Miķelsona viedoklis daudzos jautājumos bijis savādāks nekā politiķiem, "ir bijusi nepieciešamība pabīdīt vadītāju amatā". Iespējams, notikušais saistīts ar priekšvēlēšanu laiku - Miķelsons ticis ierauts politiskās spēlēs, kuru dalībnieki ir vara un politiķi.

Miķelsons arī pauda satraukumu par "Latvenergo" nākotni tālākā perspektīvā, norādot, ka uzņēmumu varētu spiest privatizēt, lai samaksātu Latvijas parādus. Patlaban gan visi politiskie spēki to noliedz, bet to, vai "Latvenergo" tiešām iecerēts pārdot, varēs redzēt tikai pēc vēlēšanām.

LETA jau ziņoja, ka Miķelsons bija vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret personu, balstoties uz kuras sniegtajām liecībām viņš tika aizturēts un vēlāk arī apcietināts.

Latvijā

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no šodienas būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informē pašvaldība.

Svarīgākais