Nākamnedēļ saglabāsies silts, bet mākoņais laiks

Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies silts laiks, taču laika apstākļus Latvijā noteiks Atlantijas cikloni ar frontēm, kuras ar nelielu pārtraukumu viena pēc otras šķērsos Latvijas teritoriju, atnesot līdzi mākoņainu laiku un lietu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Retumu puses vēji veicinās silta un mitra gaisa ieplūdi Latvijas teritorijā, līdz ar to temperatūra gan naktī, gan dienā pieturēsies no plus 2 līdz plus 7 grādiem pēc Celsija skalas, kas dienās var pat paaugstināsies līdz plus 10 grādiem pēc Celsija skalas.

Brīvdienās un nedēļas sākumā rietumu puses vējš būs mērens, piekrastes rajonos mēreni stiprs, bet, sākot no trešdienas, tas pieņemsies spēkā, un nākamās darba nedēļas nogalē piekrastē vēja brāzmas sasniegs ātrumu no 23 līdz 25 metriem sekundē (m/s).

Šodien dažviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, bet naktī dienvidaustrumos gaidāma migla ar redzamību no 500 līdz 1000 metriem. Šodien gaisa temperatūra naktī būs no plus 3 līdz plus 7 grādiem, bet dienā no plus 5 līdz plus 10 grādiem.

Svētdien būs mainīgs mākoņu daudzums, bet dienā Kurzemē būs neliels īslaicīgs lietus. Naktī un no rīta atsevišķos rajonos gaidāma migla ar redzamību no 200 līdz 500 metriem.

Pirmdien gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies, bet vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 5 līdz 10 m/s, bet jūras piekrastē brāzmās sasniedzot ātrumu 15 m/s.

Vējš pieņemsies spēkā trešdien, 25.novembrī, kad pūtīs rietumu, dienvidrietumu vējš no ar ātrumu 6 līdz 11 m/s, brāzmas sasniedzot ātrumu 15 līdz 18 m/s, savukārt jūras piekrastē vējš brāzmās var sasniegt ātrumu no 20 līdz 23 m/s.

Ceturtdien gaidāms mākoņains laiks. Naktī austrumos gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Dienā daudzviet brīžiem līs. Dienā vēja ātrums brāzmās var sasniegt 20 m/s, savukārt jūras piekrastē 25 m/s.

Gaisa temperatūra naktī un dienā būs no plus 4 līdz plus 8 grādiem.

Svarīgākais