Nākamnedēļ pakāpeniski uzlabosies laikapstākļi

Nākamās darba nedēļas gaitā, atmosfēras spiedienam pieaugot, laika apstākļi pakāpeniski uzlabosies: vējš pierims un starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule, nedaudz īslaicīgi līs tikai atsevišķos rajonos, bet otrdiena paies vispār bez nokrišņiem.

Neskatoties uz to saglabāsies vēss laiks: saulei spīdot, gaiss iesils vien līdz +15, +19 grādiem, piekrastes rajonos būs vēl vēsāks, tur lielākoties +12, +14, tā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Gaisa temperatūra naktī gaidāma +6, +11 robežās, atsevišķās naktīs, debesīm skaidrojoties, vietām tā pazemināsies līdz +2, +4, uz augsnes gaidāmas pat salnas.

Brīvdienās uz Baltijas jūru pārvietosies ciklons un atnesīs jaunu mākoņu zonu. Līdz ar to sestdien līs dienvidrietumu rajonos, bet svētdien jau visa Latvijas teritorijā. Ciklona ietekmē pastiprināsies austrumu puses vējš, brāzmās sasniedzot 16 m/s. Neraugoties uz mākoņaino laiku sestdien ir gaidāma vissiltākā nākamās nedēļas diena: maksimālā gaisa temperatūra dienā sasniegs +16, +21 grādam.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais