Lielupē sākusies ledus iešana

Lielupē pie Mežotnes vakar sākusies ledus iešana, kā arī ledus sakustēšanās notikusi Lielupē pie Staļģenes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā apkopotā informācija.

Savukārt naktī ledus izgājis Ventā pie Kuldīgas, bet Mēmelē Lietuvas pusē joprojām saglabājas ledus sablīvējums.

Aizvadītajā diennaktī vienīgi Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis pazeminājies par 76 centimetriem, bet pārējās upēs notikusi ūdens līmeņu celšanās. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā paaugstinājies par diviem līdz 31 centimetram, Aiviekstē - 27 līdz 33 centimetriem, Gaujā - četriem līdz 37 centimetriem, Ogrē - 18 līdz 42 centimetriem, Lielajā Juglā - 32 centimetriem, Salacā - 21 līdz 35 centimetriem, Lielupē no Staļģenes līdz Kalnciemam - 23 līdz 44 centimetriem, Mēmelē - 19 centimetriem, Ventā - 21 līdz 133 centimetriem diennaktī.

Upēs turpinās ledus segas sairšana. Latgales un Vidzemes upes pārsvarā klāj ledus sega, kas daudzviet ir nepilna, ar vaļumjoslām. Ledus vietām pacelts, kļuvis tumšāks un ir saplaisājis. Kopš 17.marta Gaujā pie Siguldas vērojama reta ledus iešana.

Tuvākajās dienās Latvijas upēs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās. Turpināsies ledus iešana Gaujas vidustecē, Lielupes augštecē, Ventas lejtecē. Iespējama ledus segas sairšana un vietēja rakstura ledus iešana arī Mēmelē, Lielupē Staļģenes un Jelgavas posmā, kā arī Ogres lejtecē un citās Latvijas centrālās daļas upēs.

Svarīgākais