Vidzemes piekrastē, arī Rīgā, stiprākais vējš gaidāms pirmdienas rītā

Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē pamatīga vētra gaidāma no aptuveni pulksten pieciem pirmdienas rītā, kad vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, brīdina sinoptiķi.

Tuvākajā naktī un pirmdienas rītā debesis būs pārsvarā mākoņainas, palaikam līs, vietām gaidāma krusa un lietusgāzes. Saglabāsies brāzmains dienvidrietumu vējš, kas, sākot no Ziemeļkurzemes, pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā. Tā ātrums brāzmās piekrastē sasniegs 25-30 metru sekundē (m/s).

Pirmdien mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs spoža saule. Daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, galvenokārt dienas pirmajā pusē. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 17-22 m/s, pretvēja piekrastē - līdz 23-27 m/s. Dienas otrajā pusē vējš nedaudz pierims.

Gaisa temperatūra pirmdien pazemināsies līdz +2..+7 grādiem.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, dienā starp mākoņiem parādīsies saule. Brīžiem līs, iespējama arī krusa. Naktī vēl pūtīs dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 17 m/s, agrā rītā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās pastiprināsies līdz 25 m/s, līča krastā, iespējams, līdz pat 28 m/s. Dienas gaitā vētras spēks mazināsies. Gaisa temperatūra būs aptuveni +6 grādi.

Ūdens līmenis Rīgas jūras līča piekrastē, kā arī Daugavā pie Rīgas agrā pirmdienas rītā, visticamāk, pārsniegs viena metra atzīmi, kas ir pirmā bīstamā robeža, tomēr lieli plūdi galvaspilsētai nedraud.

Svētdienas pēcpusdienā lielākais vēja ātrums brāzmās tika reģistrēts Liepājas un Ventspils ostā - attiecīgi 25 un 26 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Svarīgākais