Novembra pēdējās septiņās dienās brīžiem gaidāms lietus un stiprs vējš, tostarp vētra

Tuvākajā nedēļā Latvijā bieži pūtīs brāzmaini vēji, svētdien un pirmdien iespējama vētra, palaikam gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien debesis daudzviet skaidrosies, bet no ziemeļrietumiem atkal apmāksies, Vidzemes ziemeļrietumos un vietām Kurzemē nedaudz līs, piekrastē dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē. Piektdien valsts lielākajā daļā nedaudz uzlīs, saglabāsies mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +3..+8 grādiem, jūras piekrastē - līdz +9..+10 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm sestdien pēc aukstās atmosfēras frontes un lietus iegriezīsies mēreni stiprs rietumu vējš, debesis no rietumiem skaidrosies, uzspīdēs saule, vietām iespējams īslaicīgs lietus un krusa.

Svētdien gar ciklona dienvidaustrumu malu gaidāma būtiska dienvidu, dienvidrietumu vēja pastiprināšanās, pirmdien iegriezīsies rietumu, ziemeļrietumu vējš. Vēja ātrums brāzmās svētdien un pirmdien var sasniegt vētras spēku, piekrastē - pat ļoti stipras vētras vai orkāna spēku (virs 30 metriem sekundē). Iespējams, ka ciklons būs vājāks nekā prognozēts šobrīd un tādā gadījumā vējš nebūs tik spēcīgs.

Šis ciklons nesīs arī nokrišņus - galvenokārt lietu, vietām slapju sniegu un krusu. Gaisa temperatūra sestdien un svētdien būs 0..+7 grādi, jūras piekrastē tā pakāpsies līdz +8..+9 grādiem, pirmdien visā valstī temperatūra būs +1..+6 grādi.

Svarīgākais