Novembra pirmjā dekādē valsts lielākajā daļā vēl nav bijis nokrišņu

Novembra pirmā dekāde valsts lielākajā daļā pagājusi bez izmērāmiem nokrišņiem, un kopējais nokrišņu daudzums Latvijā bija tikai viens procents no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotie dati.

Vidējā gaisa temperatūra novembra pirmajās desmit dienās Latvijā bija 1,8 grādus augstāka par ilggadējo vidējo rādītāju, un vienīgi dekādes pēdējā dienā, 10.novembrī, temperatūra noslīdēja 2,8 grādus zem normas - līdz -0,5 grādiem. Tādējādi Mārtiņdienā pirmo reizi šoruden diennakts vidējā gaisa temperatūra valstī kopumā bija zemāka par nulli.

Augstākā gaisa temperatūra tika reģistrēta 1. un 2.novembrī Kolkā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +12 grādiem, savukārt pagājušās dekādes zemākā gaisa temperatūra bija nepilnu septiņu grādu sals 10.novembra rītā Daugavpils un Jelgavas apkaimē.

Anticiklons gādāja arī par lēnu vēju, tā ietekmē deviņās no desmit dienām Latvijā bija migla. 3.-5.novembrī tā bija sevišķi bieza un ilgstoša, redzamību vietām samazinot līdz 50-200 metriem.

LVĢMC prognozē, ka arī nākamnedēļ Latvijā būs ļoti maz nokrišņu, tādējādi šis mēnesis kļūs par vienu no sausākajiem rudens mēnešiem Latvijas vēsturē.

Svarīgākais