Šodien gaidāms pērkona negaiss; rīt saglabāsies tveice

© f64

Šodien pēcpusdienā Latvijā sāk veidoties jauni lietus un negaisa mākoņi. Vakarā vietām visos reģionos iespējams pērkona negaiss, kas lēnām pārvietosies no dienvidaustrumiem uz ziemeļrietumiem.

Varbūtība, ka izveidosies tik liels negaiss kā trešdienas vakarā valsts centrālajā daļā, ir maza, tomēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) brīdina, ka negaisa laikā iespējamas stipras lietusgāzes, atsevišķās vietās arī krusa un vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 20-23 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra plkst.15 saskaņā ar LVĢMC datiem valsts lielākajā daļā bija +29..+32 grādi, tostarp Rīgā +31,3 grādi, bet Kolkā, Mērsragā un Pāvilostā termometri tobrīd rādīja +24..+26 grādus. Tveice saglabāsies arī piektdien, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz piektdienu vietām Latvijā joprojām gaidāmas pērkona lietusgāzes, mākoņu daudzums būs mainīgs. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, un gaiss atdzisīs līdz +18..+21 grādam.

Piektdien saule gaisu sakarsēs līdz +27..+33 grādiem. Vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons, pievakarē jau daudzviet - sevišķi valsts dienvidu daļā - gaidāmas pērkona lietusgāzes. Negaisa laikā dažviet iespējama arī krusa un vētra. Pārsvarā pūtīs mēreni stiprs austrumu vējš, pēcpusdienā brāzmās 8-13 metru sekundē.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, iespējamas pērkona lietusgāzes. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas piektdienas pēcpusdienā brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zemāk par +20 grādiem, piektdien termometra stabiņš pakāpsies nedaudz virs +30 grādu atzīmes.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".