Arī trešdien būs daudz mākoņu un vietām ducinās pērkons

Trešdien Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, tādēļ būs daudz mākoņu un vietām ducinās pērkons. Aiz frontes sāks ieplūst karstums, augstākā gaisa temperatūra - līdz +33 grādiem - gan gaidāma tikai ceturtdien, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas pievakarē un naktī uz trešdienu valsts galējos austrumos vēl iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Naktī būs daļēji mākoņains laiks, dažviet veidosies migla. Pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+16 grādiem, bet Latgalē un Vidzemes austrumos nebūs vēsāks par +17 grādiem.

Trešdien būs daudz mākoņu, Rietumlatvijā debesis apmāksies. Vietām, bet dienas otrajā pusē jau daudzviet valstī īslaicīgi līs un ducinās pērkons. Negaisa laikā dažviet gaidāms stiprs lietus, iespējama arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas.

Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra trešdien gaidāma no +21..+25 grādiem Kurzemē līdz +28..+31 grādam Latgalē.

Rīgā debesis brīžiem skaidrosies, trešdien dienas gaitā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs neliels austrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī pilsētas centrā būs +16 grādu, piepilsētā - +13..+15 grādu; dienā gaiss iesils vidēji līdz +27 grādiem.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.