Zemākā gaisa temperatūra, plus četri grādi, naktī reģistrēta Ziemeļkurzemē

Naktī uz svētdienu zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Stendē un Ventspils lidostā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz +4 grādiem.

Nedaudz zem +5 grādu atzīmes temperatūra pazeminājās arī Ainažu, Jelgavas, Mērsraga un Cēsu apkaimē, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija +5..+9 grādi; siltākā nakts bija Liepājā, kur gaiss atdzisa līdz +11,5 grādiem.

Svētdienas rītā Latvijā ir daļēji mākoņains laiks, pārsvarā spīd saule, nokrišņu nav, vietām izklīst migla. Kurzemē un Zemgalē dominē bezvējš, Vidzemē un Latgalē - lēns ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra plkst.7 bija paaugstinājusies vidēji līdz +10..+13 grādiem.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš minimāls rietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī galvaspilsētas centrā bija +10 grādu, bet lidostā "Rīga" gaiss atdzisa līdz +6 grādiem. Plkst.7 pilsētā bija +13 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +14,9 grādiem Ventspilī līdz +20,7 grādiem Gulbenē, Rīgā +18,4 grādi.

Ļoti karsts laiks saglabājas Pireneju pussalā - Spānijā sestdien reģistrēti +39 grādi. Svētdien Spānijā un Portugālē gaidāma vēl par 1-2 grādiem lielāka svelme.