Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Latvijā izsludināts oranžais brīdinājums; pirmdien, dodoties ārpus mājām, jābūt ļoti uzmanīgiem

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Pirmdien visā Latvijā gaidāms lietus un atkala, stiprākais apledojums veidosies valsts ziemeļos, īpaši Ziemeļvidzemē, kur saglabāsies zemākā gaisa temperatūra, brīdina sinoptiķi.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātie brīdinājumi par atkalu. Vidzemes lielākajā daļā, kā arī Ziemeļkurzemē un Latgales ziemeļaustrumu pusē spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par ļoti stipru apledojumu.

Apledojums apgrūtinās pārvietošanos. Vietām valsts ziemeļu, ziemeļaustrumu daļā, uz koku zariem un vadiem pieaugot ledus svaram, tie var liekties un lūzt. Nokrišņi turpināsies otrdien.

Debesis saglabāsies apmākušās, gaidāma arī dūmaka. Pūšot mērenam austrumu vējam, maksimālā gaisa temperatūra pirmdien būs 0..+3 grādi, bet Vidzemes ziemeļos nekļūs siltāks par -1..-3 grādiem.

Rīgā nedēļas pirmajā dienā gaidāms lietus un apledojums, pūtīs mērens austrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+2 grādiem.

Polijā atrodas ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 999 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā līdz 1007 hektopaskāliem Alūksnē.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem, sniega biezums novērojumu stacijās ir no mazāk nekā viena centimetra Ainažos un Rūjienā līdz 22 centimetriem Madonā, 25 centimetriem Alūksnē un 36 centimetriem Dagdā.