Nākamnedēļ Latvijā brīžiem līs un pūtīs brāzmains vējš

Nākamnedēļ Latvijā gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi, brīžiem līs un pūtīs brāzmains vējš. Nedēļas pirmajā pusē temperatūra daudzviet pārsniegs +10 grādu, bet nedēļas nogalē ar ziemeļrietumu vēju gaidāma vēsāka gaisa ieplūšana, prognozē sinoptiķi.

Pirmdienas pēcpusdienā un naktī uz otrdienu Latviju no rietumiem šķērsos atmosfēras fronte un lietus mākoņi. Pirms frontes ierašanās, pūšot brāzmainam dienvidu vējam un spīdot saulei, gaisa temperatūra pirmdien valsts lielākajā daļā paaugstināsies līdz +10..+14 grādiem.

Aiz frontes iegriezīsies lēns līdz mērens rietumu vējš, otrdien saule mīsies ar mākoņiem un nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz 0..+4 grādiem un vietām sabiezēs migla, dienā gaiss iesils līdz +8..+12 grādiem, par pāris grādiem vēsāks būs pretvēja piekrastē.

Turpmākajās dienās ciklonu ietekmē būs daudz mākoņu un palaikam līs, nedēļas nogalē iespējams arī īslaicīgs slapjš sniegs. Pūtīs mērens līdz stiprs dienvidrietumu vējš, kas pāries ziemeļrietumu vējā.

Gaisa temperatūra nākamās nedēļas nogalē nepārsniegs +8 grādus, naktīs termometra stabiņš noslīdēs vidēji līdz -1..+2 grādiem, liecina pašreizējā laika prognoze.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.