Otrdienas rīts ir par 25 grādiem siltāks nekā pirmdienas rīts; kādus laikapstākļus sagaidīt šodien?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no 0..+2 grādiem piekrastē līdz -7..-9 grādiem Latgalē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Līdz ar to temperatūra daudzviet valstī ir aptuveni 25 grādus augstāka nekā diennakti iepriekš. Piemēram, agrā pirmdienas rītā Rīgas lidostā un Rūjienā termometri rādīja -27 grādus, otrdienas rītā gaiss iesilis līdz -1..-2 grādiem, savukārt Ventspils lidostā temperatūra paaugstinājusies no -23 līdz +2 grādiem.

Zemes virskārta saglabājas aukstāka nekā gaiss. Līdz ar mitruma palielināšanos uz ceļiem veidojas apledojums.

Pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā būs -2..+3 grādi, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumos debesis būs apmākušās, rietumu un centrālajos novados vietām uzspīdēs saule, saulainākais laiks gaidāms piekrastē.

Vietām gaidāmi nelieli nokrišņi. Ceļi daudzviet būs apledojuši.

Nedaudz pastiprināsies rietumu vējš - gaidāmas brāzmas līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi un starp mākoņiem var parādīties saule. Pūšot mērenam rietumu vējam, gaisa temperatūra sasniegs +1 grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļaustrumu mala. Atmosfēras spiediens 1026-1032 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -10,9 grādiem Dagdā līdz +0,9 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.janvārī bija +20 grādi Krētā un +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -25 grādi Norvēģijas dienvidos un -30 grādi Krievijā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.