Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sniegputenis, lietus un krusa - trešdien gaidāmi mainīgi laika apstākļi; ceļi ir sniegoti un apledo

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

Trešdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, un vietām mazliet snieg, bet Ziemeļvidzemē dažviet snieg stipri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Pēdējā diennaktī stiprākā snigšana novērojumu staciju tīklā reģistrēta Priekuļos, kur sniega segas biezums pieauga no 16 līdz 37 centimetriem. Trešdien plkst.5 dziļākais sniegs bija 35 centimetri Priekuļos un Stendē, kā arī 49 centimetri Kuldīgā.

Trešdien no jūras nākoši mākoņi daudzviet Kurzemē, kā arī Vidzemes ziemeļrietumos atnesīs sniegu, vietām snigs stipri un puteņos, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē vietām gaidāms arī lietus un krusa. Daudzviet valstī uzspīdēs saule.

Sākot no Dienvidkurzemes, pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš - pēcpusdienā un vakarā gaidāmas brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē, piekrastē līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..-5 grādiem, bet Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē - līdz 0..+3 grādiem.

Rīgā iespējams īslaicīgs sniegs un saulaini brīži, gaiss iesils līdz -1 grādam. Pēcpusdienā un vakarā gaidāmas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Trešdienas rītā sniega un sniegputeņa dēļ visā valstī ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Tallinas šoseja(A1) posmā Tūja-Ainaži. Sniegotos ceļa posmu attīra no sniega, slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

LVC norāda, ka ir jāņem vērā, ka snigšanas laikā sniega kārta un apledojums veidojas atkārtoti un aicina plānot papildu laiku ceļam, izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un ieturēt lielāku distanci.

Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.